De nomineras till Norrlands litteraturpris 2022

Kerstin Ekman nomineras till Norrlands litteraturpris. Arkivbild: Fredrik Persson/TT.

Kerstin Ekman och Mats Jonsson syns bland de nominerade till Norrlands litteraturpris. Förutom ”Löpa varg” och ”När vi var samer” är också ”Bondland” av Gunnar Balgård, ”Älskade Ester” av Kent Lundholm och ”Jag faller som en sten genom livet” av Åke Smedberg nominerade till årets vuxna bok.

I kategorin barn och unga syns Moa Backe Åstot med debutboken ”Himlabrand”, ”Ett rum till Lisen” av Elin Johansson, Ellen Svedjeland och Emma Adbåge, samt ”Det är någonting som drar i mig” av Elin Persson. Även ”Ensamvargar” av Katarina Kieri och ”Den blixten tar” av Therese Henriksson är utvalda.

Priset delas ut av Norrländska litteratursällskapet och Författarcentrum Norr. Sedan ett antal år delas det ut till föregående års bästa bok med tydlig norrländsk koppling. Prissumman är på 10 000 kronor och priset delas ut 9 juli.

Norrlands litteraturpris är ett litterärt pris som utdelas av Norrländska litteratursällskapet. Priset instiftades 1973 och kallades fram till 2008 för Rörlingstipendiet efter författaren och journalisten Arnold Rörling. Sedan 2014 utdelas priset i såväl en vuxen- som barn- och ungdomsklass. (Wikipedia)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.