Henrik Hermansson debuterar med bok om ett nytt bildningsideal

Debutanten Henrik Hermansson. Foto: Privat

Jag har skrivit inom många olika genrer i nästan 30 år. Genom åren har jag skrivit dikter, noveller, romaner, debattartiklar och mycket annat. På senare år har jag intresserat mig för filosofi och bildningsfrågor och debuterade med en facklitterär bok kring dessa ämnen 21 januari 2022. Jag tycker om att med litteraturen angripa de stora, kanske till och med eviga frågorna, ur ett kanske oväntat och samtida perspektiv.

Jag skriver nästan hela tiden och för närvarande arbetar jag med manus inom historia, skräck och science fiction. Jag tycker det är lärorikt och utmanande att prova helt olika genrer och använda det skrivna ordet i helt olika syften – till exempel att förklara någonting pedagogiskt, skapa förståelse, inspirera, väcka olika tankar och känslor, rysningar, kalla kårar eller något annat.

Jag har även varit verksam som frilansskribent från och till under åren och kommer under våren 2022 att börja jobba som litteraturutvecklare. Mer info på www.ordochbilder.se

Allting handlar inte om dig själv : här och nu: en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta

Allting handlar inte om dig själv : här och nu: en bok om den historielösa självupptagenheten och det tidlösa bildningsidealet, eller spaningen efter det sanna, sköna och rätta

Handlar allting om din identitet – vem du är? Hur just du ska bli lyckligare här och nu?


Och framför allt – måste alla veta vem just du är? Hur kan du vara säker på att andra är intresserade av just dina åsikter?


Borde vi istället sluta vara självupptagna och försöka lära oss mer om vår omvärld, andra människor, andra platser och andra tider? Borde vi ägna mer tid åt vad vi tänker, säger och gör – och mindre åt vilka vi är?


Denna bok handlar om bildning. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL