Thomas Korsgaard-trilogi blir film – första boken på svenska i april

Nordisk Film har köpt option på filmrättigheterna till en trilogi av Thomas Korsgaard. Den första boken släpps på svenska i april 2022. Bild: iStock. Montage (bokens svenska omslag): Boktugg.

Danska författaren Thomas Korsgaard har sålt option på filmrättigheterna till sin trilogi om True. Första boken kommer på svenska i april 2022.

– Det är överväldigande och spännande. Jag är lycklig över att böckerna har begeistrat läsarna och det är en ära att ha blivit nominerad till de två priserna [Martha-priset och Danmarks Radios Romanpris]. Det här med filmerna klarar jag inte av att ta in, så fantastiskt är det, säger Thomas Korsgaard i en kommentar.

Det är Bogmarkedet som rapporterar om att Nordisk Film köpt option på rätten att filmatisera trilogin.

Första boken i serien, Korsgaards succédebut Om någon skulle komma förbi släpps på svenska (i översättning av Helena Hansson) i april 2022 av Weyler Förlag.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL