Lottie Barrklev debuterar med bilderbok om pingvin på äventyr

Lottie Barrklev. Foto: Privat

Jag älskade att göra egna böcker i lågstadiet. Det var en speciell känsla när fröken nitade ihop sidorna med ett färgat papper som omslag.  

Jag har alltid haft ett stort intresse för skapande och drömmen om en riktig bilderbok har funnits länge. Det skapade dock lite skrivkramp. Jag tänkte att jag måste ha en perfekt story innan jag kan börja. 

Så jag började lite bakvänt med att måla miljöer och sidokaraktärer, med inspiration från ishotellet och en av mina favoritlekar som liten. I leken låtsades vi vara pingvinfamiljer som bodde i olika snöhögar. Vi sålde isskulpturer till varandra och betalade med kreditkort av is.  

Fantasin fick flöda precis som i lågstadiet igen, utan krav eller regler. Historien fick växa fram av sig själv. Pingvinen Lukas utvecklades efterhand och är en spegling av mig själv. Jag är precis som honom en drömmare som ofta tror att gräset är grönare på andra sidan.  

Lille Lukas rymmer hemifrån

Lille Lukas rymmer hemifrån

Pingvinen Lukas gör samma saker varje dag i sin hemby i Arktis.

En dag så tröttnar han och bestämmer sig för att rymma hemifrån. Han vill vara med om ett äventyr!  Eller ett lite lagom i alla fall ...

Men hur ska det gå? Vart ska han ta vägen och kommer han någonsin att träffa sin familj igen?

Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL