Joakim Muschött, debutant. Foto: Privat

Joakim Muschött debuterar med roman om mäns och kvinnors könsförakt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag var en liten pojke ifrån Sala som växte upp med en alkoholiserad advokat och en sträng sjuksköterska. Min första förlagskontakt hade jag som tonåring, där förlagen ansåg att jag behövde distans till mina egna upplevelser för att kunna bli författare. Jag försökte, men gick tyvärr vilse i mitt författarskap. Blev i stället volontär på Mansjouren i Stockholms län och jobbade med utsatta män. Försörjde mig genom att vara målare, restaurangchef och översättare och så småningom teaterproducent och ekonom på byggföretag.

År 2000 övergav jag tanken på att skriva. Jag somnade bara framför datorn. I stället blev jag ledarskapskonsult. Och hjälpte andra människor att bli framgångsrika.

Många år senare lärde jag mig motvilligt att skrivande både handlar om kreativitet och hantverk. Detta hade jag varit blind för. Tack för den upptäckten!

Jag är intresserad av jämställdhetsfrågor. Jag är nyfiken på vad som egentligen utmärker en stark man. Och vad det innebär att vara en bra människa.

Turisterna

Turisterna

”Om man är hanne, tjänar bra och vet vad man vill, förklarade turisten, så får man hög status i flocken. Då får man också honor, eftersom statusen skapar trygghet så att honorna vill föda sina barn hos en.”

 

Den villkorligt dömde turisten är i Härjedalen för att lära sig flugfiske. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.