Joakim Muschött debuterar med roman om mäns och kvinnors könsförakt

Joakim Muschött, debutant. Foto: Privat

Jag var en liten pojke ifrån Sala som växte upp med en alkoholiserad advokat och en sträng sjuksköterska. Min första förlagskontakt hade jag som tonåring, där förlagen ansåg att jag behövde distans till mina egna upplevelser för att kunna bli författare. Jag försökte, men gick tyvärr vilse i mitt författarskap. Blev i stället volontär på Mansjouren i Stockholms län och jobbade med utsatta män. Försörjde mig genom att vara målare, restaurangchef och översättare och så småningom teaterproducent och ekonom på byggföretag.

År 2000 övergav jag tanken på att skriva. Jag somnade bara framför datorn. I stället blev jag ledarskapskonsult. Och hjälpte andra människor att bli framgångsrika.

Många år senare lärde jag mig motvilligt att skrivande både handlar om kreativitet och hantverk. Detta hade jag varit blind för. Tack för den upptäckten!

Jag är intresserad av jämställdhetsfrågor. Jag är nyfiken på vad som egentligen utmärker en stark man. Och vad det innebär att vara en bra människa.

Turisterna

Turisterna

”Om man är hanne, tjänar bra och vet vad man vill, förklarade turisten, så får man hög status i flocken. Då får man också honor, eftersom statusen skapar trygghet så att honorna vill föda sina barn hos en.”

 

Den villkorligt dömde turisten är i Härjedalen för att lära sig flugfiske. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL