Nicolas Cage ska spela greve Dracula i ny filmatisering av Bram Stoker-roman

Nicolas Cage vid galapremiären för filmen "Pig". Arkivbild: Jordan Strauss/AP/TT.

Hollywoodstjärnan Nicolas Cage ska axla manteln som greve Dracula i den kommande monsterfilmen ”Renfield”, skriver The Hollywood Reporter.

Filmen regisseras av Chris McKay och bygger på Bram Stokers klassiska skräckroman Dracula från 1897. Den här gången kretsar dock inte handlingen kring Dracula, utan kring hans sinnessjuke hantlangare Renfield, här spelad av Nicholas Hoult.

Det här är inte första gången som Nicolas Cage spelar vampyr. 1988 spelade han excentrisk blodsugare i skräckkomedin ”Vem har stulit mina tänder?” (”Vampire’s kiss”).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.