Debutanten Ulrika Hembjer. Foto: Jaime Barrios

Ulrika Hembjer debuterar med reportagebok om Mexico City

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I Västerås där jag växte upp drömde jag under gymnasietiden om att resa till Latinamerika, en kontinent som då var på modet. Nyss tjugo fyllda fick jag så 1976 möjlighet att studera på konstskola i Mexiko och blev helt fascinerad av landets spännande kultur. Jag kunde inte ana då att resan skulle prägla hela mitt liv.  

Nyförälskad flyttade jag till min pojkvän och hans syskon i ett slumområde i utkanten av den gigantiska huvudstaden Mexico City, en av världens största städer. Snart började jag med kamerans hjälp dokumentera vårt liv där och lovade mig själv att visa omvärlden hur folk hade det.  

Efter några år återvände jag till Sverige, studerade på Konstfack och fick ett yrkesliv inom tidningsvärlden och som konstnär. De senaste tjugo åren har jag kontinuerligt åkt tillbaka för att uppfylla mitt tidigare löfte: Att berätta historien om hur slumområdet förvandlats till en fungerande stad, om megastaden Mexico Citys utveckling och om dess uppfinningsrika och kämpande invånare. 

Prärievargen i Mexico City

Prärievargen i Mexico City

Prärievargen i Mexico City är ett personligt reportage om stadsom­vandling i världsmetropolen Mexico City, grundad av aztekerna 1325 och en av vår tids största städer. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.