Ulrika Hembjer debuterar med reportagebok om Mexico City

Debutanten Ulrika Hembjer. Foto: Jaime Barrios

I Västerås där jag växte upp drömde jag under gymnasietiden om att resa till Latinamerika, en kontinent som då var på modet. Nyss tjugo fyllda fick jag så 1976 möjlighet att studera på konstskola i Mexiko och blev helt fascinerad av landets spännande kultur. Jag kunde inte ana då att resan skulle prägla hela mitt liv.  

Nyförälskad flyttade jag till min pojkvän och hans syskon i ett slumområde i utkanten av den gigantiska huvudstaden Mexico City, en av världens största städer. Snart började jag med kamerans hjälp dokumentera vårt liv där och lovade mig själv att visa omvärlden hur folk hade det.  

Efter några år återvände jag till Sverige, studerade på Konstfack och fick ett yrkesliv inom tidningsvärlden och som konstnär. De senaste tjugo åren har jag kontinuerligt åkt tillbaka för att uppfylla mitt tidigare löfte: Att berätta historien om hur slumområdet förvandlats till en fungerande stad, om megastaden Mexico Citys utveckling och om dess uppfinningsrika och kämpande invånare. 

Prärievargen i Mexico City

Prärievargen i Mexico City

Prärievargen i Mexico City är en unik reportage- och fotobok om människor och stadsomvandling i världsmetropolen Mexico City, grundad av aztekerna 1325 och en av vår tids största städer. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL