Boktuggs putsduk – håller både böcker och skärmar rena

En universell putsduk för både fysiska och digitala böcker. Bild: iStock. Montage: Boktugg.

Boktugg har tagit fram ett designkoncept på en helt ny produkt – en putsduk för böcker. Det unika är att den fungerar för både pappersböcker och digitala böcker.

Kanske kan bokbranschen lära av Apple när det gäller att ta rejält betalt. De säljer en putsduk (som ”rengör alla typer av Apple-skärmar effektivt och säkert”) för 19 dollar styck i USA. Redan det hutlöst dyrt. Men i Sverige kostar den 250 kr. Den är säkert bättre än hushållspapper, men …

Så vilka enkla tillbehör kan vi tänka oss att sälja i bokbranschen? De flesta fysiska bokhandlare säljer givetvis bokmärken. Vi författare är dock duktiga på att dumpa priset på dem genom att skänka bort bokmärken med reklamtryck under signeringar. Det kostar visserligen inte ens en krona att trycka ett enkelt bokmärke – men nog borde vi ta 10 kr för det i alla fall? När böcker är så billiga.

På Akademibokhandelns sajt ser vi potential att höja priset rejält på bokmärken som är lite mer avancerade då de har exempelvis band eller magneter. 39 kr för ett redskap som hjälper dig att hålla reda på var du är i boken? Det är alldeles för billigt när du kan använda den för alla typer av böcker.

Men Boktugg har nu patenterat en helt ny typ av produkt som är det ultimata tillbehöret: Boktuggs putsduk. Eller för att låta lite coolare – The Boktugg Cloth.

Det här är en putsduk som inte repar och som är kompatibel med alla typer av böcker:

  • pappersböcker mjukband
  • pappersböcker inbundna
  • pappersböcker kartonnage
  • läsplattor
  • CD-skivor för ljudböcker
  • surfplattor (både iOS och Android)
  • mobiltelefoner (både iOS och Android)

Den magiska duken fungerar alltså på både pappersböcker och digitala böcker (eböcker eller ljudböcker). Den kan till och med användas för att torka av hörlurar och bokhyllor.

Så hur mycket ska vi ta betalt? Vi tror ju att det är en produkt som ska finnas i alla välsorterade bokhandlar och att den ska kunna säljas med rejäl marginal.

Rekommenderat utpris blir därför 299 kr. Tyvärr kommer vi troligen inte att kunna leverera före jul om vi inte hittar en bra leverantör och får rejäla förhandsordrar.

Bonus: The Boktugg Cloth kan även användas för att rengöra läsglasögon!

Fotnot: Denna artikel är hämtad ur Boktuggs nyhetsbrev #352 som skickades ut till läsarna idag. För att inte missa nyheter från bokbranschen prenumerera idag. Är du mer intresserad av boktips – testa Boktipsbrevet.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.