Eva-Lotta Eriksson debuterar med roman om psykisk ohälsa

Eva-Lotta Eriksson. Foto: Gunnar Eriksson

Böcker har alltid betytt mycket för mig. Alla typer: roliga, spännande, romantiska, allvarliga … De har öppnat dörren till andra världar än min egen och det jag själv upplevt. De har också fått mig att inse att smärta och hjärtesorg är just de saker som förenar mig med alla andra människor nu och förr. Det är en stor befrielse som läsare att inte känna sig ensam utan att man är förbunden med andra i sina känslor och erfarenheter.

Under mitt yrkesliv har temat varit barn och unga som far illa. Kanske blev det så för att mina närstående drabbats av psykiska sjukdomar, först mina syskon och sen mina barn. När jag själv gick in i väggen och låg på psyk insåg jag att det behövs fler berättelser och nyanser om psykisk sjukdom.  

Min strävan har varit att skriva en trovärdig berättelse med balans mellan smärtsamma saker och positiva. Försöka skildra psykisk ohälsa och den oro och förtvivlan som följer i dess spår, men också lyfta fram värme, gemenskap och vägen ut ur mörkret.

Där ljus och mörker möts

Där ljus och mörker möts

Under en språkresa i Italien blir Matilda inlagd akut på en psykavdelning i Bologna. Och när hon kommer hem står hennes familj handfallen – var har deras älskade, spralliga Matilda tagit vägen? Kvar tycks bara finnas ett tomt skal, som inte ens orkar ta sig upp ur sängen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL