Litteraturveckan i P1 söker bokcirklar i Skåne och Blekinge till jury

P1:s Marie Lundström och Lina Kalmteg efterlyser bokcirklar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Efterlyses: Bokcirklar från Skåne och Blekinge som vill medverka i lyssnarjuryn under Litteraturveckan i P1, läsa romanerna som nomineras till Sveriges Radios Romanpris 2022 och välja en pristagare.

– Det här är ett enastående tillfälle för entusiastiska storläsare i de båda landskapen att få djupdyka i litteraturen, att vända och vrida på sidorna och att – i radio – komma fram till vilken bok de tycker ska få det fina priset. Att få bestämma lite helt enkelt, säger Lina Kalmteg som ska programleda jurysamtalen, i ett pressmeddelande. 

Den 4-10 april 2022 är det dags för Litteraturveckan i P1 igen. Veckan avslutas med utdelning av Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris. Men redan nu är det dags att rekrytera lyssnarjuryn som ska utgöras av fyra utvalda bokcirklar. Deltagarna får de fyra nominerade romanerna, som de läser och diskuterar på sina träffar. En person från varje cirkel ingår sedan i den slutliga lyssnarjury som diskuterar de nominerade böckerna i P1 och utser en pristagare.

– En unik chans till såväl strålglans som fördjupning. Bokcirklarna hittills vittnar om vilken kick deltagandet är: Ny läskraft i radiostudions ljus, säger Marie Lundström.

Bokcirklar som vill vara med i lyssnarjuryn skriver en ansökan – gärna så snart som möjligt – och berättar vilka de är och varför de vill vara med. Senast 8 december vill romanpriset@sverigesradio.se få in ansökningarna.

Vilka fyra romaner som nomineras till Sveriges Radios Romanpris 2022 avslöjas 12 januari. Vinnaren avslöjas under litteraturveckans finaldagar.

Fakta om Litteraturveckan i P1

Litteraturveckan i P1 är en hel vecka som manifesterar litteraturen, läsarna och läsandet. 2022 genomförs den för sjätte året i rad. Prisutdelningen av Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris sker under litteraturveckan, vecka 14.

2021 gick Sveriges Radios Romanpris till Hanna Nordenhök för ”Caesaria”, Sveriges Radios Lyrikpris till Birgitta Lillpers för diktsamlingen ”Kälda” och Sveriges Radios Novellpris till Karin Smirnoff för radionovellen ”Missing people”.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL