Hört & läst 12 november 2021

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

🎧 TvåsiffrigtLjud. Ljudboksförsäljningen i Storbritannien väntas landa på 25 miljoner exemplar till ett värde av 200 miljoner pund (motsvarande 2,3 miljarder kronor) för 2021, enligt Nielsen. Det blir sjunde året i rad med tvåsiffrig tillväxt för ljudböcker i UK. (The Bookseller)

🔇 Yttrandefrihet. På måndag den 15 november uppmärksammar Svenska PEN Fängslade författares dag med ett samtal (på Göteborgs stadsbibliotek) om situationen för yttrandefriheten i Eritrea idag och om de fängslade journalisternas och författarnas livsöden. I år är det 20 år sedan Dawit Isaak och många andra journalister fängslades i Eritrea. (Göteborgs Stadsbibliotek)

🔮 Framtidsbok. Nästa vecka är det dags för endags-konferensen Futurebook i London. 350 personer i publiken och ännu fler via live-stream. Bland talarna finns PRH-bossen Markus Dohle, författaren Roxane Gay (bandad intervju) och Kobo-chefen Michael Tamblyn. Här är hela programmet.

🎙️ LjudboksDisruption. Malcolm Gladwells Pushkin Industries släpper Miracle and Wonder: Conversations with Paul Simon – en ljudbiografi baserad på 30 timmars intervjuer. Sedan starten 2018 har Pushkin skaffat sig över 25 podcasts, men man siktar även på att utmana konventionerna för ljudböcker. (Publishers Weekly)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL