Laleh gör ledmotivet till "Utvandrarna". Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Laleh gör ledmotivet till nya storfilmen ”Utvandrarna”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

”Minnet av ett hav”. Det är titeln på Lalehs nya singel, som också blir ledmotivet till kommande storfilmen ”Utvandrarna”.

”Jag skrev låten efter att ha sett de första färdiga scenerna ur filmen och blev inspirerad av deras resa över Atlanten, den väckte känslan av att längta in på land. Jag ville skriva en låt om mod och tacksamhet och att lära sig att leva med minnet av ett hav”, säger Laleh i ett pressmeddelande.

Utvandrarna, som baseras på Vilhelm Mobergs klassiska roman, är regisserad av Erik Poppe och går upp på biograferna den 25 december. I huvudrollerna som Kristina och Karl-Oskar syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård.

Laleh släppte sitt självbetitlade och Grammisbelönade debutalbum 2005. Därefter har hon släppt skivorna ”Prinsessor” (2006), ”Me and Simon” (2009), ”Sjung” (2012), ”Colors” (2013), ”Kristaller” (2016), ”Postcards” (2019) och ”Vänta!” (2019).

Boktuggs fotnot: Lagom till filmpremiären kommer Utvandrarna i nyutgåva med filmomslag och ett nytt förord av Björn Ulvaeus som ju tillsammans med Benny Andersson låg bakom den hyllade musikalen ”Kristina från Duvemåla”, även den baserad på Mobergs böcker.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL