Laleh gör ledmotivet till nya storfilmen ”Utvandrarna”

Laleh gör ledmotivet till "Utvandrarna". Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

”Minnet av ett hav”. Det är titeln på Lalehs nya singel, som också blir ledmotivet till kommande storfilmen ”Utvandrarna”.

”Jag skrev låten efter att ha sett de första färdiga scenerna ur filmen och blev inspirerad av deras resa över Atlanten, den väckte känslan av att längta in på land. Jag ville skriva en låt om mod och tacksamhet och att lära sig att leva med minnet av ett hav”, säger Laleh i ett pressmeddelande.

Utvandrarna, som baseras på Vilhelm Mobergs klassiska roman, är regisserad av Erik Poppe och går upp på biograferna den 25 december. I huvudrollerna som Kristina och Karl-Oskar syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård.

Laleh släppte sitt självbetitlade och Grammisbelönade debutalbum 2005. Därefter har hon släppt skivorna ”Prinsessor” (2006), ”Me and Simon” (2009), ”Sjung” (2012), ”Colors” (2013), ”Kristaller” (2016), ”Postcards” (2019) och ”Vänta!” (2019).

Boktuggs fotnot: Lagom till filmpremiären kommer Utvandrarna i nyutgåva med filmomslag och ett nytt förord av Björn Ulvaeus som ju tillsammans med Benny Andersson låg bakom den hyllade musikalen ”Kristina från Duvemåla”, även den baserad på Mobergs böcker.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL