Linnea af Kleen debuterar med thriller om jakten på människans evolution

Debutanten Linnea af Kleen. Foto: Privat

Som barn besökte jag den franska Lascaux-grottan med över 15 000 år gamla grottmålningar. Jag minns nästan ingenting från resan – en karusell på ett torg som jag av någon anledning inte ville åka, och så grottan där det hade levt människor som var våra förfäder.

Som vuxen har jag både i arbetet och privat grävt mig allt djupare ned i de evolutionära mekanismerna för att förstå hur arter bildas och utvecklas. På vilket sätt evolutionen formar vår livsstil och kultur, och hur vår civilisation påverkar vår egen evolutionära utveckling.

Jag tycker om friheten att blanda naturvetenskap med fiktion. Ett romanbygge är ett dockhus för vuxna där karaktärerna är dockor att böja och bända som författaren vill. En fantasibubbla som är ett form av rus att befinna sig i.

Jag vill egentligen inte skriva romanen, jag vill vara i den. Men fantasin och textdokumentet är så nära jag kan komma.

Expedition Himlersson–Tufte

Expedition Himlersson–Tufte

Orsa finnmark. I de öde frusna myrmarkerna har ett fotografi fångat ett fotavtryck – för människolikt för att komma från ett djur, men inte tillräckligt likt en nutida människas. Tore Himlersson är en ung evolutionsforskare som drömmer om de stora äventyren. Han befinner sig i Asien för att söka efter den mytomspunna varelsen Ebu gogo. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL