Staty av Nils Ferlin i Stockholm. Foto: Jurek Holzer / SvD / TT.

Fann Ferlin-texter i koffert – släpps i ny bok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hans Ruthberg gjorde ett stort fynd när han sökte igenom sin mammas gamla spånkoffert. Nämligen flera tidigare okända dikter och brev av poeten Nils Ferlin.

Nu släpps materialet i en ny bok, rapporterar P4 Värmland.

– När jag såg detta insåg jag att detta måste förvaltas. Sedan inventerade vi vad mina kusiner och min moster hade och då föddes idén att försöka dokumentera detta, säger Hans Ruthberg till radion.

Ruthbergs mamma var syskonbarn till Nils Ferlin, och det var efter hennes död som sonen gjorde upptäckten i spånkofferten.

Boken Efterskörd, som han skrivit tillsammans med litteraturvetaren Jenny Westerström, baseras delvis på materialet från kofferten, men den innehåller även texter, foton och skisser från andra Ferlin-släktingar samt biblioteksarkiv.

– Ferlins texter är väl värda att bli kända för den yngre generationen, säger Hans Ruthberg.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL