Jacob Anderson, känd från "Game of thrones" spelar i nya "En vampyrs bekännelse". Arkivbild: Willy Sanjuan/AP/TT.

”En vampyrs bekännelse” av Anne Rice filmatiseras på nytt – de gör huvudrollerna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Tv-bolaget AMC har köpt rättigheterna till Anne Rice bokserie ”Vampyrkrönikan”. Nu verkar inspelningarna snart dra i gång och de tre huvudrollerna presenteras.

I rollen som vampyren Louis syns Jacob Anderson, främst känd för sin roll som Greyworm i ”Game of thrones”. Rollen gjordes av Brad Pitt i filmen ”En vampyrs bekännelse” från 1994. Rollfiguren Lestat gestaltas av Sam Reid, som senast spelade i tv-serien ”The Newsreader”.

Den unga Claudia, Kirsten Dunst i filmen, kommer att spelas av Bailey Bass, som även har en roll i de kommande ”Avatar”-filmerna, skriver Deadline.

AMC har köpt rättigheterna till 18 av böckerna i Anne Rice serie om vampyrer i New Orleans. Manusförfattare och producent är Rolin Jones, som ligger bakom rebootversionen av ”Perry Mason”.

Senaste svenska utgåvan av boken

En vampyrs bekännelse

En vampyrs bekännelse

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL