Denna artikel sponsras av författare/förlag

Love Nicklasson vill inspirera andra att finna sitt syfte

Love Nicklasson har skrivit självhjälpsboken Syftesdriven. Foto: Privat

Självhjälpsboken Syftesdriven handlar om hur man kan hitta sitt driv och en riktning mot självförverkligande.
– Jag tror att alla har något att ge. Men att vi är många som begränsar oss själva. I insikterna kring mina egna begränsande tankar och ageranden vill jag hjälpa andra, säger Love Nicklasson.

Love slänger igen dörren till bilen och med snabba steg rör han sig över parkeringsplatsen mot huset. Han tittar på det fallfärdiga staketet som behöver målas och känner en klump i magen. Han är stressad, frustrerad och irriterad. Han är sen. Han räcker inte till. 

Hemma efter middag idag igen. Han öppnar dörren och lyser upp ett litet tag. Han möts av det oförstörda leendet från en sexmånadersbaby. Hon sitter i famnen på Loves fru som räcker över henne. Han omfamnar och leker med henne en stund. 

– Sedan tar jag av mig tröjan och skjortan och då kommer klådan. Hela kroppen kliar och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag ser mig i spegeln och mina ögon är rödsprängda och huden i ansiktet fnasig och röd. I mina armveck varar eksemen. Att vara trött i själen går inte. Men man kan vara trött. I ett liv som kramar ut de sista dropparna ur dig blir man matt. Man blir sjuk. Man blir trött, säger han. 

Att kapitulera inför att livet han levde inte riktigt fungerade var första steget till något annat. Några år och ett par meter självhjälpsböcker senare började Love förstå sig själv och det han var i. Sitt eget fängelse. I insikten om det började också ett driv komma fram, och i det kom hoppet och lusten tillbaka och en önskan om att få dela med sig satte fart på stagnationen han upplevt. 

– Jag har insett att mitt författarskap och det jag väljer att göra handlar om att komma nära människor och bjuda in dem till ett utrymme där jag i deras villighet kan erbjuda den hjälp och utveckling jag själv behövt. Inte för att jag har alla svar, men i min envishet att förstå och hjälpa mig själv och inte väja av från den vägen, tror jag att några av de verktyg och insikter jag nått längs med min resa kan vara användbara för andra. 

Boken Syftesdriven handlar om att bygga ett fundament av självinsikt kring våra tankar och beteenden. En uppmuntran till att öppna upp för nya infallsvinklar och lärande. Love belyser även hur vi lever med ett försvarssystem som gör allt för att få oss att vara trygga men samtidigt begränsar oss enormt genom olika rädslor och begränsande tankar. 

Syftesdriven

Syftesdriven

  • Förlag: Lava Förlag
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-08-05
  • ISBN: 9789189261631

– Jag berör även hur mycket brus vi möts av i vår omvärld och hur det kan sluka vår tid, till exempel sociala medier. Jag poängterar även att vi är alla ansvariga för vårt eget liv. Ansvaret ligger hos oss och ingen annan. Ur denna självinsikt och förståelse vill jag leda in läsaren till en känsla för vad som är konstant i oss. Vårt verkliga Jag. Det som varit med oss i alla år oavsett all förändring vi upplevt. Det som är den röda tråden i våra liv. 

Love har valt att använda två modeller från affärslitteraturen för självanalys och för att skapa en idé kring vad vårt syfte kan vara. För honom utgår syftet från vad vi kan ge och bidra till andra människor. Att alla har något att ge. Men vi kan behöva förstå oss själva bättre och knyta an till oss själva på riktigt för att kunna se det. Han använder Jim Carrey och hans syfte ”To free people from concern” som exempel. 

– Sista delen handlar om att agera. Att hålla i resan men också att faktiskt ge sig av. Det handlar om att stå emot kortsiktiga frestelser och hålla siktet på de långsiktiga belöningarna. Men det handlar även om att tillåta oss öppna upp för ”udda” utfall och svar. Med det menar jag att för att skapa en förändring krävs att vi agerar, säger Love och fortsätter:

– I slutändan vill jag skicka med läsaren konkreta verktyg för självinsikt, en ny känsla för sig själv, en idé kring hur läsaren kan komma vidare och en lust att agera. Även om man inte hittar svaret i min bok vill jag inspirera till att leta vidare. 

Han berättar att han aldrig har tyckt om att prata om sig själv eller ta plats i spontana sammanhang. 

– Men när jag får ett forum, som exempelvis att skriva en bok, så förvaltar jag det. Jag trivs med det ostörda utrymmet och uppmärksamheten som ges en författare när en läsare öppnar boken. Där jag kan hjälpa och vägleda och förhoppningsvis inspirera, inte för min skull, absolut inte, utan för läsarens egen skull. Där är något i skrivandet som får mig att känna närhet till människor och i närheten en möjlighet att sträcka ut en hand. Där ligger mitt driv. Att kunna ge människor det.

Om författaren

Love Nicklasson bor i Lerberget med sin fru och två döttrar. Hans syfte är att älska, hjälpa och utveckla andra människor och sig själv. Det gör han i sin yrkesroll som Category manager, i sitt författarskap och i sitt föräldraskap. Boken Syftesdriven växte fram ur en önskan att dela med sig av de praktiska verktyg han använt och det förhållningssätt som vuxit fram ur det. Läs mer på syftesdriven.nu

Syftesdriven

Syftesdriven
Författare
Förlag Lava Förlag
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor158
Vikt200 gr
Utgiven2021-08-05
ISBN 9789189261631
Känner du att du vill göra något mer med ditt liv, men du vet inte vad? Har du en känsla av att stå och trampa? Fantiserar du ofta om att livet vore annorlunda? Känner du att du har mer att ge utan att få utlopp för det? Denna självhjälpsbok motiverar och inspirerar sina läsare till att finna sitt syfte. Med lättbegripliga verktyg som läsaren kan utgå från ger boken en stabil grund att stå på för självförverkligande. Den beskriver författarens erfarenheter och tankar samtidigt som den förlitar sig på läsarens förmåga att praktisera. “Syftesdriven” är en bok om att hitta sitt driv och en riktning att arbeta mot. Den blandar teorier från modern psykologi och mindfulness till affärslitteratur och antik kinesisk filosofi för att samla handfasta verktyg och givande tankemönster. Det handlar om att våga ställa frågan “Vem är jag?” och vara öppen för svaret. Författaren Love Nicklasson är en Category Manager inom dagligvarubranschen som gått ett tvåårigt coachprogram och i dag leder gruppsamtal i syfte att hjälpa andra. Boken har vuxit fram genom författarens önskan om att finna balans och mening med sitt liv.
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se