Akademibokhandeln blir huvudpartner till Berättarministeriet

Dilsa Demirbag-Sten, generalsekreterare Berättarministeriet och Cecilia Helsing, marknads- och kommunikationschef Bokusgruppen, där Akademibokhandeln ingår. Foto: Karl Gabor

Under tre år kommer Akademibokhandeln bidra till att finansiera Berättarministeriets verksamhet. Tillsammans ska de arbeta för att fler barn ska klara skolgången. 

Akademibokhanden blir huvudpartner till Berättarministeriet och ska under tre års tid bidra till att finansiera Berättarministeriets verksamhet. Tillsammans kommer Akademibokhandeln och Berättarministeriet också att driva informationskampanjer och andra projekt. Utöver det kommer samarbetet att ha ett stort fokus på volontärskap, där både Akademibokhandelns medarbetare och kunder har möjlighet att bli volontärer på Berättarministeriet.

Berättarministeriet verkar för att minska segregationens negativa konsekvenser på barns skolgång genom att stötta lärare och elever i områden med hög arbetslöshet i den dagliga undervisningen.

–  Vi är väldigt stolta över samarbetet. Berättarministeriet väcker barns lust till skapande, vilja att uttrycka sig och tro på sig själva. Vi har länge haft ett stort fokus på barns läsande, och det här är ett givet steg för oss. Alla barn har rätt till att både skapa och ta del av berättelser, och möjligheten att uttrycka sig är en viktig grund för vår demokrati, säger Cecilia Helsing, marknads- och kommunikationschef på Bokusgruppen, i ett pressmeddelande.

– Berättarministeriet och Akademibokhandeln delar samma vision om ett Sverige där alla barn har tillgång till ett rikt språk. Ett språk som ger förmågan att uttrycka sig och göra sin röst hörd. Genom vårt samarbete kan vi nå ut till ännu fler, inte minst volontärer som är avgörande för vårt arbete. Vi är så glada över att få Akademibokhandeln som huvudpartner och ser mycket fram emot det arbete vi kan göra tillsammans, säger Dilsa Demirbag-Sten, generalsekreterare Berättarministeriet.

Samarbetet kommer att uppmärksammas med en utställning i Akademibokhandelns butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Från den 20 september och två veckor framåt kan kunder och nyfikna besöka en ”pop up-Alien store” och ta del av pedagogiska material som Berättarministeriet använder i sina utbildningscenter.

Mer om Berättarministeriet

Berättarministeriet driver utbildningscenter i Husby och Hagsätra i Stockholm samt i Gamlestaden i Göteborg. Alla grundskolor i Berättarministeriets upptagningsområden erbjuds kostnadsfria skolprogram som lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Programmen utgår ifrån läroplanen och är utvecklade i dialog med lärarna för att möta deras specifika pedagogiska förutsättningar och utmaningar. Programmen är progressionsbaserade och verkar som ett ämnesövergripande stöd för lärare och deras arbetslag. Samtliga skolprogram tar sin början i Berättarministeriets utbildningscenter där skolklasserna välkomnas av medarbetare och volontärer.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.