Samir Belarbi debuterar som författare. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Samir Belarbis debutbok är ett godnattäventyr

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Min son hade under en period svårt att somna på kvällen. Jag agerade utifrån min hemmasnickrade föräldrastrategi som gick ut på att jag alltid skulle tala sanning. Men vad jag än berättade så gav det ingen snabb tröst utan öppnade bara upp för en störtflod av nya nyfikna frågor och allt som oftast nästlade jag in mig i ett plockepinn av svepande sanningar. Ur de här invecklade tröstningsförsöken uppstod till slut berättelsen ”Tigern kommer att äta upp mig!”.

Jag har inte skrivit mycket tidigare men alltid gillat att fantisera, rita, leka och spela. Under flera år var jag Art Director för Candy Crush Saga och numera coachar jag grafikerna som skapar spelet Minecraft.

Jag har också en mer äventyrlig sida. En gång grep jag en ficktjuv på bar gärning på en bar i gamla Havanna. En annan gång under en stjärnklar natt blev jag bjuden på lembas och honungsmjöd av tre alver högt uppe i en ståtlig ek, öster om Knutby. Och min näsa är en aning sned efter en rejäl smäll i en skum källare i Vasastan.

Tigern kommer att äta upp mig!

Tigern kommer att äta upp mig!

Vilmer vrider och vänder på sig. Han kan inte sova. För tänk om tigern Sumatra kommer och äter upp honom!

"Ingen i Sverige blivit uppäten av en tiger på 128 år, och förresten är Sumatra inlåst på ett zoo i Kalaxilombolo", säger pappa.

"Men tänk om hon lyckas ta sig ut ur buren?" darrar Vilmer.

"Nej då, hon kan aldrig få tag på nycklarna", lovar pappa. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.