Mikael Ressems Kodnamn Styx ligger kvar i toppen på listan över de tio mest lyssnade och lästa böckerna på Storytel. Förra veckans tvåa och trea har bytt plats med varandra så att Hjorth-Rosenfeldts Som man sår klivit upp på andraplatsen medan Mats Ahlstedt placerat sig på tredjeplatsen med Osynligt offer.

Spänningsromaner dominerar Storytels topplista vecka 31-2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mikael Ressem ligger kvar på första plats på en topplista som domineras av spänningsromaner när Storytel summerar de mest lyssnade och lästa mellan 3 och 8 augusti (vecka 31).

Mikael Ressems Kodnamn Styx är kvar i topp medan förra veckans tvåa och trea har bytt plats med varandra så att Hjorth-Rosenfeldts Som man sår klivit upp på andraplatsen medan Mats Ahlstedt placerat sig på tredjeplatsen med Osynligt offer.

  1. Kodnamn Styx, Mikael Ressem, inläst av Jonas Malmsjö, Lind & Co
  2. Som man sår, Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth, inläst av Niklas Falk, Norstedts
  3. Osynligt offer, Mats Ahlstedt, inläst av Katarina Ewerlöf, Bokfabriken
  4. Terapeuten, BA Paris, inläst av Mimmi Kandler, Jentas SE
  5. Där sista lampan lyser, Mari Jungstedt, inläst av Katarina Ewerlöf, Bonnier Audio
  6. Dödsjö, Elinor Kapp, inläst av Sofia Berntson, Bokfabriken
  7. Orätt, Bente Pedersen, inläst av Kajsa Linderholm, Storyside
  8. Solkräm, grillspett och en grekisk gud, Maria Fallström, inläst av Anja Lundqvist, Lind & Co
  9. Mandelaeffekten, Anne Holt, inläst av Magnus Roosmann, Piratförlaget
  10. Schack under vulkanen, Håkan Nesser, inläst av Reine Brynolfsson, Bonnier Audio

Topplistan baseras på antal avslutade ljudböcker och e-böcker hos Storytel och skickas ut varje måndag.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …