Helena Berglund debuterar med lättläst bok för mellanåldern

Helena Berglund. Foto: Elvira Berglund

Jag minns känslan av eufori när jag knäckte läskoden med böckerna om Pelle Svanslös. Plötsligt fick jag tillgång till nya världar och de mörka kalla vinterkvällarna i Umeå fylldes av berättelser från när och fjärran. Snart började jag själv att skriva. Först dikter och korta berättelser, senare låttexter. Under många år hade jag skrivandet som en hobby men till slut ville jag ge det mer tid. Att bli författare verkade ouppnåeligt så jag läste journalistik istället och började arbeta som frilans. Min nyfikenhet avgjorde vad jag skrev om. Det blev mestadels artiklar om psykologi, personlig utveckling och en hel del författarporträtt.

Jag tycker om att lära nytt och nyfikenheten är min drivkraft. Genom skrivandet undersöker jag min omvärld; mänskliga relationer, konflikter, försoning. Allt möjligt som pågår runtomkring mig och i världen kan bära på ett frö till en berättelse. Fantasin har inga gränser, den kan ta mig vart jag vill.

Du klarar det, Lisa!

Du klarar det, Lisa!

Lisa stirrar på den glödande cigaretten. – Kom igen! Testa! säger Filippa. Även om Lisa helst velat slippa vill hon inte att tjejerna ska tycka att hon är feg. Allt snurrar i huvudet när hon drar ett bloss och snart kommer hela frukosten upp på köksmattan. I panik springer Lisa därifrån. Fan. Varför blir det alltid såhär med Filippa. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL