Helena Berglund. Foto: Elvira Berglund

Helena Berglund debuterar med lättläst bok för mellanåldern

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag minns känslan av eufori när jag knäckte läskoden med böckerna om Pelle Svanslös. Plötsligt fick jag tillgång till nya världar och de mörka kalla vinterkvällarna i Umeå fylldes av berättelser från när och fjärran. Snart började jag själv att skriva. Först dikter och korta berättelser, senare låttexter. Under många år hade jag skrivandet som en hobby men till slut ville jag ge det mer tid. Att bli författare verkade ouppnåeligt så jag läste journalistik istället och började arbeta som frilans. Min nyfikenhet avgjorde vad jag skrev om. Det blev mestadels artiklar om psykologi, personlig utveckling och en hel del författarporträtt.

Jag tycker om att lära nytt och nyfikenheten är min drivkraft. Genom skrivandet undersöker jag min omvärld; mänskliga relationer, konflikter, försoning. Allt möjligt som pågår runtomkring mig och i världen kan bära på ett frö till en berättelse. Fantasin har inga gränser, den kan ta mig vart jag vill.

Du klarar det, Lisa!

Du klarar det, Lisa!

Lisa stirrar på den glödande cigaretten. – Kom igen! Testa! säger Filippa. Även om Lisa helst velat slippa vill hon inte att tjejerna ska tycka att hon är feg. Allt snurrar i huvudet när hon drar ett bloss och snart kommer hela frukosten upp på köksmattan. I panik springer Lisa därifrån. Fan. Varför blir det alltid såhär med Filippa. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL