Storyville Gardens
Storyville Gardens i Nashville hoppas kunna öppna nöjesparken 2025 - med målet att få fler barn och unga att läsa. Foto: Skärmdump Storyvilles Youtubekanal.

Vill bygga nöjespark i Nashville som ska få barn att läsa mer

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En stor nöjespark med böcker som tema – och bakom den en vision om att stimulera till ökad läsning bland barn och unga. Nashville Gardens ska öppna 2025.

Nashville, Tennesse i USA förknippas med musik. Men i framtiden hoppas teamet bakom en ny nöjespark att staden även ska kunna förknippas med läsning och böcker.

Målet är att öppna 2025 och nu letar man investerare till Storyville Gardens som ska hämta inspiration ur berättelser från världens fyra hörn (Europa, Afrika, Asien och Amerika). Grundaren Delisa Guerrier berättar i en reklamvideo om visionen bakom projektet. Hon talar om hur oroväckande många barn inte når upp till den läsnivå som förväntas och hur viktigt det är för att lyckas i skolan. En diskussion vi känner igen från Sverige.

Hennes förhoppning är att förtrolla barnen med upplevelser som gör att de rusar hem och läser böcker. Inne på området ska det förutom olika upplevelseattraktioner även finnas tre hotell och butiker (vi utgår ifrån att några av dem blir bokhandlar?).

Här är en virtuell överflygning av den nya nöjesparken. Blir du sugen på att resa dit?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

Ny poesi utforskar mäns våld mot kvinnor

Diktsamlingen Hennes uppgång och fall beskriver en kärleksrelation som inleds med intensiv förälskelse men sedan övergår i våld. Det är Marie Strömbergs debut som författare men flera av dikterna skrev hon redan för 20 år sedan.

– De är inspirerade från samtal jag hade med kvinnor när jag jobbade natt inom psykiatrin. Många hade blivit utsatta för övergrepp och jag började skriva dikter för att bearbeta det jag fick höra. Det kändes viktigt att skriva ner deras berättelser för att dokumentera dem, säger Marie Strömberg.

Några av dikterna handlar om henne själv, men även majoriteten av dem som inte gör det är skrivna i jag-form. Ett stilistiskt grepp för att komma närmare läsaren.

– Jag tycker att det blir starkare i jag-form, men ville också skriva genom betraktarens ögon, säger hon.

Att det blev just poesi beror på att hon tycker om att utforska språket och leka med ord.

– I en dikt måste man väga varje ord och om man byter ut ett ord kan texten få en helt annan betydelse. Jag gillar att man kan uttrycka så mycket med några få rader, säger hon.

Text: Evelina Hertz

(...) Läs hela artikeln »