Wilmer Valderrama planerar en fantasy-serie som tar sig an en legend från aztekerriket, som bland annat fanns i nuvarande Mexiko. Arkivbild: Richard Shotwell/AP/TT.

Valderrama vill förvandla grafisk roman om aztekisk legend till tv-serie

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den grafiska romanen ”Aztlàn” baseras på den aztekiska legenden om de fem solarna. Nu vill skådespelaren Wilmer Valderrama göra tv-serie av legenden.

Valderrama, som är mest känd från tv-serien ”That 70’s show”, har köpt optionen till ”Aztlàn” och vill omvandla den grafiska romanen till en tv-serie, där han själv blir exekutiv producent, skriver The Hollywood Reporter.

”Aztlàn” är skriven av Eduardo Ancer med illustrationer av Carlos Fabian Villa, och den beskrivs som ”en storslagen mesoamerikansk fantasy”, där kungligheter och krigare ska försöka rädda världen.

Den finansierades via en kickstarter-kampanj och släpptes första gången 2017 på Guadalajaras internationella bokmässa i Mexiko.

Valderramas produktionsbolag WV Entertainment står tidigare bakom de animerade filmerna ”Dog Gone Trouble” och ”Charming” på Netflix.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL