David Kamali debuterar med diktsamling

Debutanten David Kamali. Foto: Daniel Olsson

Jag är född 1996 i Mashhad, Iran, i en sträng familj. Jag växte upp under ogynnsamma förhållanden, och böckerna blev min räddning. När jag var 15 år gammal hittade jag en bokhandel som sålde böcker som var förbjudna på grund av sitt innehåll, och jag köpte en Bibel. Jag började läsa Bibeln och då kom Jesus in i bilden, och hans ledarskap och ”view of life” förvandlade mitt liv. Jag valde att tro på honom, trots att det var olagligt. Året 2014 blev jag tagen av rektorn på min skola med Bibeln i min väska, och då insåg jag att jag inte kan stanna i Iran längre. Jag flydde mitt hemland och kom till Sverige, och Sverige blev mitt hemland. Boken Her Melanin, Her Skin kom till när jag insåg att vår ”mess” är en del av vårt ”message”. Utmaningen blev att försöka beskriva en berättelse som är baserad på sanna händelser i form av poesi, men jag intalade mig själv att ”if it doesn’t challenge you, it won’t change you”.

Her Melanin, Her Skin

Her Melanin, Her Skin

  • Förlag: BoD
  • Utgiven: 2021-07-07
Passionate, sensitive and affectionate,
Her Melanin, Her Skin is a poetry collection of touching and tender emotional power.
Its story covers the joyous and sometimes heartbreaking relationship of two young lovers and their fiery romance, but it also targets social issues such as racial segregation and domestic violence. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL