Nya podden ”Written off” lyfter kriminella unga med författardrömmar

John Legend läser upp verk skrivna av ungdomar i fängelse. Foto: Charles Sykes/AP/TT

I den nya podden ”Written off” går artister och skådespelare ihop för att lyfta före detta kriminella ungdomar med författarambitioner.

I 13 avsnitt intervjuas lika många ungdomar som har skrivit dikter och berättelser under sin tid i fängelse. Därefter läses verken upp av bland andra John Legend och Issa Rae.

Idén till podden kommer från skådespelaren Jay Ellis (”Insecure”, ”Top gun: Maverick”).

”Jag har ofta hört människor säga att de letar efter nya historieberättare men att de inte vet var de ska hitta dem. Berättare finns överallt, runtomkring oss. Den här gången lyfter vi fram röster från människor som ofta förbises på grund av sin bakgrund”, säger Jay Ellis till Deadline.

Podden ”Written off” får premiär den 14 juli.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.