Två språkforskare får stipendium av Svenska Akademien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Lisa Loenheim och Nathan Young tilldelas Svenska Akademiens stipendium till postdoktorala språkforskare 2021. Stipendiet om 50 000 kronor per person, som inrättades 2002, utdelas som stöd och belöning till disputerade forskare för värdefulla bidrag till kännedomen om svenska språket.
Lisa Loenheim, född 1979 och bosatt i Öjersjö, är lektor vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT, Högskolan i Borås, med inriktning på förskollärar- och lärarutbildning. Hon disputerade 2019 vid Göteborgs universitet med avhandlingen Att tolka det sammansatta. Befästning och mönster i första- och andraspråkstalares tolkning av sammansättningar.
Nathan Young, född 1980 och bosatt i Stockholm, är lektor vid Institutionen för svenska och flerspråkighet, Stockholms universitet, samt postdoktoral forskare vid universitetet i Bern. Han disputerade 2019 vid Queen Mary University of London med avhandlingen Rhythm in late-modern Stockholm – Social stratification and stylistic variation in the speech of men

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL