Succénovellen ”Kattmänniska” av Kristen Roupenian blir film

Den amerikanska författaren Kristen Roupenians novell "Kattmänniska" publicerades i The New Yorker och slog ganska omgående tidskriftens virala rekord. Nu ska den bli film. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Den psykologiska thrillern ”Kattmänniska” av Kristen Roupenian ska filmatiseras. Novellen fick ett starkt mottagande 2017 och blev också det årets mest nedladdade fiktiva verk i tidskriften The New Yorker.

Historien kretsar kring college-studenten Margot och hennes förhållande till den äldre Robert, som ofta besöker biografen hon jobbar på.

En filmatisering med titeln ”Cat people” är nu på gång och för regin står Susanna Fogel (”The flight attendant”) och huvudrollerna ska spelas av Nicholas Braun (”Succession”) och Emilia Jones (”Coda”), skriver Deadline.

”Vi ska använda Kristens obehagligt träffsäkra novell om fasorna med dejting som en utgångspunkt för att göra en riktig genrefilm”, säger regissören Susanna Fogel i en kommentar.

Fotnot: Novellen finns utgiven på svenska i samlingen Kattmänniska : och andra berättelser (2019).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL