ANNONS

Den amerikanska författaren Kristen Roupenians novell "Kattmänniska" publicerades i The New Yorker och slog ganska omgående tidskriftens virala rekord. Nu ska den bli film. Arkivbild: Janerik Henriksson/TT.

Succénovellen ”Kattmänniska” av Kristen Roupenian blir film

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den psykologiska thrillern ”Kattmänniska” av Kristen Roupenian ska filmatiseras. Novellen fick ett starkt mottagande 2017 och blev också det årets mest nedladdade fiktiva verk i tidskriften The New Yorker.

Historien kretsar kring college-studenten Margot och hennes förhållande till den äldre Robert, som ofta besöker biografen hon jobbar på.

En filmatisering med titeln ”Cat people” är nu på gång och för regin står Susanna Fogel (”The flight attendant”) och huvudrollerna ska spelas av Nicholas Braun (”Succession”) och Emilia Jones (”Coda”), skriver Deadline.

”Vi ska använda Kristens obehagligt träffsäkra novell om fasorna med dejting som en utgångspunkt för att göra en riktig genrefilm”, säger regissören Susanna Fogel i en kommentar.

Fotnot: Novellen finns utgiven på svenska i samlingen Kattmänniska : och andra berättelser (2019).

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL