Petra Nyberg debuterar med en historisk true crimeroman

Författaren Petra Nyberg debuterade i juni 2021. Foto: Privat.

I mitt skrivande kombinerar jag min fäbless för historia med att skildra spännande människoöden. Jag arbetar som arkivarie vid Riksarkivet i Lund och i arkiven har jag mött många verkliga berättelser som inspirerat mig att skriva och att dela med mig av dem.
Skriva har jag gjort hela livet. Till en början i berättelser inspirerade av mina 70-talsfavoritbarnprogram ”Mitt på jorden – mitt under solen”, om fattiga barn i andra länder. Sedan gjorde jag egna tidningar misstänkt lika Min häst, ”Min undulat” var en storsäljare bland släkt och vänner.
Yrkeskarriären började på gratistidningen City Nytt i Malmö där jag skrev artiklar om allt ifrån personliga betraktelser av stadens bostadsområden och reportage från nattlivet till teaterrecensioner. När tidningen köptes upp, och lades ner, av Stenbeck, började min andra karriär som arkivarie. Via en kurs i ”Att skriva historiska romaner” och många timmars skrivande på kvällar och
helger blev mitt debutmanus, Missgärningar, äntligen färdigt och till min glädje antaget 2020. Nu är jag i färd med att skriva på en uppföljare.

Missgärningar

Missgärningar

När arkivarien Emma går igenom sin gammelmoster Idas hus inför bouppteckning och arvskifte hittar hon brev och fotografier som avslöjar att Ida hade många hemligheter.  Breven leder till en okänd make, till barn som försvann 1937 och hela vägen tillbaka till ett mord som skedde 1849. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,