ANNONS

Amanda Bértolo Alderin. Foto: Pressbild HarperCollins Nordic

Amanda Bértolo Alderin ny förläggare på HarperCollins Nordic

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I augusti 2021 börjar Amanda Bértolo Alderin som förläggare på HarperCollins Nordic. Hon kommer närmast från Forum och Lovereads.

I sin nya roll som förläggare på HarperCollins Nordic kommer Amanda Bértolo Alderin att jobba med såväl utländsk som svensk skönlitteratur, och både med att hitta och signera nya författare, liksom utveckla och stärka befintliga författarskap på förlaget.

– Jag är så glad över att få välkomna Amanda in i vårt team. Amanda har en gedigen bakgrund inom kommersiell skönlitteratur och med sin senaste erfarenhet från Lovereads kan hon dessutom bidra till båda våra varumärken. Hennes energi, driv och framåtanda är precis det vi behöver för att ta ett stort kliv framåt, säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef på HarperCollins Nordic, i ett pressmeddelande.

Amanda har arbetat både som litterär agent och förläggare. Hon kommer närmast från en roll som ansvarig förläggare för den utländska utgivningen på Forum, liksom för romanceimprintet Lovereads. Hon tillträder sin tjänst i augusti 2021.

– HarperCollins Nordic är i en enormt spännande och kreativ uppväxlings- och utvecklingsfas som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till att vara en del av. Att arbeta inom en så tongivande internationell förlagskoncern känns också roligt och helt perfekt för mig som kommer från den delen av branschen. Jag ser fram emot nya spännande möjligheter att utvecklas och testa nytt med ett starkt och smart team, säger Amanda Bértolo Alderin.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL