Lars Wilderäng säljer option på film- och spelrättigheter för nio böcker

Författaren Lars Wilderäng. Foto: Sören Håkanlind.

Ett nioboksavtal skulle man kunna säga när Arvet Agency köper option för film-, tv- och spelrättigheter till nio av Lars Wilderängs böcker publicerade på Massolit och Norstedts förlag.

 – Det ska bli mycket spännande att få chansen att se tolkningar av mina böcker som film-, tv-serie och spel. Jag ser särskilt fram emot att se mina två senaste romaner, Fallet och Redovisningsavdelning Marviken adapterade till film eller tv. Något som Redovisningsavdelning Marviken har jag inte sett eller gjorts med modern filmteknik och det skulle kunna bli en spektakulär skildring. Sedan vet jag att många vill se Stjärnserien på skärmen, medan Höstsol och Midvintermörker kanske är mer internationellt känsliga österut, säger Lars Wilderäng i ett pressmeddelande.

Grace Maharaj, ansvarig för Arvet Agency, säger att hon omedelbart såg möjligheten för Lars Wilderängs böcker i flera format:

– Lars Wilderäng har förmågan att skriva i många varierande genrer där han väver ihop teman som säkerhet, teknologi, sci-fi och prepping i kontexten av vår vardag. Han vågar utforska teman som vanligtvis är ”no-go-zones” genom sina karaktärer och romanernas utformning. Han har en unik röst och många läsare. Det finns en global marknad för dessa berättelser som passar perfekt för film-, tv- och spelplattformar, säger Grace Maharaj.

Adaptionerna kommer att skrivas på engelska och affären är den första i sitt slag där spelrättigheter till så många litterära verk inkluderas.

– Mig veterligen är detta ett helt unikt avtal i omfattningen att så många titlar av en författare säljs på option för film och tv på samma gång. Och att rättigheterna även inkluderar spel är tidigare oprövat och mycket spännande, säger Catherine Mörk på Norstedts Agency.

Titlarna av Lars Wilderäng som ingår i optionen är Midsommargryning, Midvintermörker, Stjärnklart, Stjärnfall, StjärndammHöstregn, Höstsol, Fallet och Redovisningsavdelning Marviken.

Lars Wilderäng har tidigare arbetat inom IT-branschen, men ägnar sig nu helt åt skrivandet. Hans stora intresse för politik och samhällsfrågor lyser igenom i hans framgångsrika böcker. Lars Wilderäng har sålt över 600 000 böcker i Sverige och titlarna finns översatta till flera språk.

Den 19 augusti är det dags för Lars Wilderängs nya actionthriller Drönarhjärta, den första delen i en planerad serie om politiskt spel och agentrörelser som enligt förlaget ligger obehagligt nära verkligheten.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL