ANNONS

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 14 juni

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🧳 Tidningsbyte. Ekonomijournalisten Andreas Cervenka har de senaste fyra åren jobbat på Dagens Industri och innan dess tio år på SvD Näringsliv. Han har gjort flera uppmärksammade avslöjanden och skrivit ett par böcker, senast Vad gör en bank? (2017). Den 1 november börjar han på Aftonbladet.

🎫 FrankfurtOptimism. Bokmässegeneralen Juergen Boos ser förhoppningsfullt på möjligheterna till en fysisk bokmässa i Frankfurt 20-24 oktober. Runt 100 bord är bokade i rättighetscentrum. En nyhet är Workstations, arbetsplatser inne på mässan för den som inte vill boka en monter. Pris från 999 euro. Ja, du läste rätt. (Publishing Perspectives)

🗯️ HatReklam. Politiska aktivisten Laurence Fox gillar inte Little Box of Books, som fokuserar på inkluderande litteratur till skolor och hem. ”Please f*** off you moronic, middle-class white birds”, skrev Fox. Som svar postade företaget en rabattkod för dem som ville förvandla hatet till något positivt och resultatet blev att försäljningen ökade med 20 procent. (The Bookseller)

📚 KickstarterToni. Thornwillow Press (som sedan starten 1985 gett ut över hundra handbundna verk tryckta med relieftryck, s k letterpress-teknik). Senaste projektet är Song of Solomon (Solomons sång) av Toni Morrison (1931-2019). Därför kör de just nu en Kickstarter som i skrivande stund samlat in drygt 1,1 Mkr. (Kickstarter)

⭐⭐⭐ LostReviews. Sajten Goodreads har drabbats av en bugg. Flera författare skriver på Twitter om hur hälften av betygen på deras böcker försvunnit över en natt. Goodreads säger i en kommentar att inga betyg eller recensioner har raderats och att man jobbar på att visa dem korrekt på boksidorna igen. (Publishers Weekly)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL