Lena Risberg debuterar med humoristisk feelgooddeckare i Stockholmsmiljö

Debutanten Lena Risberg. Foto: Lena Mannerfelt Holm

Redan i småskolan skrev jag långa berättelser som min fröken läste och hon uppmuntrade mig att fortsätta använda min fantasi. I skuggan av pandemin våren 2020 fick jag så äntligen tiden att skriva boken jag drömt om. En deckare med inslag av humor, historia, anekdoter och lite matinspiration. Och självklart skulle den utspela sig på mitt älskade Södermalm.

Jag är uppväxt i södermiljöer och redan i 5-årsåldern satt jag och åt glass på den anrika söderkrogen Kvarnen. Min pappa, Lennart Risberg var proffsboxare och en tvättäkta söderkis och han tog mig dit före eller efter en Hammarbymatch.

Att göra bokdebut vid 60 års ålder känns fantastiskt. Jag tycker det är ett tydligt bevis på att det aldrig är för sent att uppfylla sina drömmar. Uppföljaren till Mord, det är mord är redan färdigskriven och jag siktar på en trilogi till att börja med.

Mord, det är mord : det som händer i tvättstugan, måste stanna i tvättstugan

Mord, det är mord : det som händer i tvättstugan, måste stanna i tvättstugan

Utanför en tvättstuga i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm i Stockholm hittas en illa omtyckt granne död. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter