ANNONS

Ida Ståhlnacke (tv) och Emma Boëthius (th). Foto: Mattias Bardå/Storytel

Storytel rekryterar Ida från Spotify och Emma från Expressen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Emma Boëthius (Expressen) och Ida Ståhlnacke (Spotify) tillträder i augusti 2021 nyinrättade tjänster inom Storytels globala kommunikationsteam.

I sina roller som PR Manager Nordics & Europe och PR Manager International kommer Emma Boëthius och Ida Ståhlnacke ingå i Storytels globala kommunikationsledning och bland annat ansvara för att stärka, utveckla och stödja Storytels regionala strategier, lokala PR-insatser och lanseringar av nya marknader.

– Ida och Emma är förstklassiga kommunikatörer och storytellers med starkt utvecklat globalt perspektiv, stor taktisk och strategisk kunskap, och med passion för innehåll. Jag är väldigt glad att hälsa dem välkomna till Storytels kommunikationsavdelning som bygger ett dreamteam i en spännande tid där Storytel växlar upp sin starka globala expansion som vinner nya hjärtan i hög fart på marknader över hela världen, säger Dan Panas, Head of Global Communications & PR på Storytel, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Emma Boëthius kommer närmast från tjänsten som utrikeschef på Expressen, där hon ansvarar för tidningens utrikesrapportering och leder korrespondenternas arbete. Tidigare har Emma bland annat byggt upp och varit chef för Expressens klimatredaktion, och haft rollen som chefredaktör på nyhetsbyrån Siren. På Storytel väntar tjänsten som PR Manager Nordics & Europe.


ANNONS


– Jag är stolt och glad över de totalt elva år jag haft på Expressen, med skickliga kollegor och galet spännande uppdrag, men den här utmaningen gick verkligen rakt in i hjärtat på mig. Det känns obeskrivligt roligt att gå ombord på Storytels fantastiska resa som skapar nya möjligheter att förmedla berättelser och litteratur, sprida kunskap och nå ut till fler människor, säger Emma Boëthius.

Ida Ståhlnacke blir Storytels PR Manager International och kommer närmast från rollen som Global PR & Communications Manager för Soundtrap by Spotify, där hon bland annat ansvarat för varumärkesbyggande PR, globala event, samt media-, artist- och influencerrelationer. Tidigare har hon bland annat även ansvarat för globala mediarelationer på H&M Group och har mångårig erfarenhet från byråsidan, bland annat från Jung Relations.

– Jag brinner för att skapa, utveckla och anpassa PR-strategier för att bygga starka varumärken och långsiktiga relationer på nya marknader. Det känns verkligen som en drömutmaning att få skala upp mina podcast-erfarenheter och ta dem in i PR-arbetet med ljudboksformatet tillsammans med Storytels vassa globala och lokala team, säger Ida Ståhlnacke.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL