Denna artikel sponsras av författare/förlag

Bokinfo söker ansvarig för digital distribution

Är ansvarig för digital distribution ditt nya drömjobb?

Vi har nyligen lanserat en tjänst för distribution av digitala böcker. Sveriges två största förlagsgrupper har anslutit sig och fler tillkommer. Vi söker nu en ansvarig som kan hjälpa oss utveckla detta viktiga område tillsammans med våra kunder.

Som person är du utåtriktad och har lätt för att bygga relationer. Du har förmåga att se nya affärsmöjligheter och kan omsätta dessa i konkreta planer. 

I ditt ansvar ingår att: 

 • Hjälpa våra befintliga förlagskunder att börja använda tjänsten
 • Ansvara för att tjänsten vidareutvecklas med nya funktioner baserat på önskemål och behov.
 • Agera produktägare och kravställare gentemot våra IT-utvecklare
 • Ge support och kundservice till våra kunder  
 • Projektleda nyutvecklingsprojekt

Det är en stor fördel om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta med kundrelationer eller försäljning
 • Erfarenhet av IT-utveckling, som projektledare eller produktägare/kravställare
 • God kännedom om bokbranschen
 • Högskoleexamen inom relevant ämne

Det är också meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta med e-böcker och digitala ljudböcker
 • Erfarenhet av strategiarbete
 • Arbetat med ekonomiska kalkyler och rapporter

Om oss:

Vi är ett litet företag, idag med fem anställda, vilket gör att du kommer bli involverad i de flesta uppgifter. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka Bokinfos inriktning vilket i sin tur ger effekt på hur bokbranschen utvecklas. Vi har en bra gemenskap och familjär stämning på kontoret och är måna om att dela med oss av kunskap till varandra för att utvecklas ännu mer som grupp.

Bokinfo grundades 2004 och tillhandahåller informationstjänster för den svenska bokbranschen. Våra främsta tjänster är bokmetadata, ordertjänster, branschstatistik och distribution av digitala böcker. Bokinfo ägs av de tre största förlagsgrupperna i Sverige: Bonnierförlagen, Norstedts Förlagsgrupp och Natur & Kultur samt av den största distributören, Förlagssystem.

Vårt kontor finns i Stockholm city och en del resor i tjänsten ingår i rollen, när detta åter blir möjligt.

Förmåner:

Kollektivavtal finns och Bokinfo erbjuder också subventionerade luncher och ett generöst friskvårdsbidrag. Arbetstiden är 37,5 h/vecka.  Urval sker löpande och vi vill ha din ansökan senast 27/6 till info@bokinfo.se. Frågor om tjänsten besvaras av: christer@bokinfo.se

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se