Denna artikel sponsras av författare/förlag

Bokförlaget Forum söker en redaktör med inriktning på skönlitteratur och sakprosa

Vill du jobba med några av Sveriges bästsäljande författare på en av bokbranschens trevligaste och mest drivna redaktioner? En bok från Bokförlaget Forum är noga utvald och genomarbetad med hög redaktionell kompetens. Vi är ett av de ledande förlagen för kommersiell skön- och facklitteratur, med det stora förlagets trygghet och rutin, parat med innovativ energi och nyfikenhet.

Om tjänsten:
Som redaktör är din huvudsakliga uppgift att redigera skönlitterära och facklitterära manus, i första hand svenska originalmanus. Du är delaktig i hela processen – från manusläsning och samarbete med författare gällande språkgranskning, redigering och manusbearbetning till sättning i InDesign.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av redaktörsarbete, har en god språkkänsla, är allmänorienterad och har lätt för att förmedla information. Vi vill att du kan InDesign och har grundläggande sättningskunskaper. Vi ställer krav på din organisationsförmåga och vill att du ska vara noggrann, driven och arbeta konstruktivt.

Du ska kunna arbeta såväl enskilt med manus som att självständigt driva projekt med flera inblandade. Du är bra på att bygga förtroenden och samarbetar väl med såväl författare som med kollegor och medarbetare.
Tillsättning av tjänsten sker så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 11 juni men vi tillämpar löpande urval.

Vi eftersträvar ökad mångfald och kommer att beakta detta i vårt urval.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta redaktionschef Karin Lundwall, karin.lundwall@forum.se. Facklig representant är Emily Hall, emily.hall@maxstrom.se.

Läs mer och ansök här

Bokförlaget Forum grundades 1944 och är ett av Sveriges största förlag och ett av de ledande för kommersiell skön- och facklitteratur. Inom Bokförlaget Forum ryms även imprinten Bonnier Fakta och Lovereads. Bokförlaget Forum är en del av Bonnierförlagen.

Vi ingår i Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Våra värderingar – öppenhet, respekt, kvalitet, mod och affärsmässighet – är ledstjärnor i vårt arbete och präglar vår företagskultur.

Läs mer om vad Bonnierförlagen som arbetsgivare erbjuder dig på https://www.bonnierforlagen.se/jobba-hos-oss/

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se