ANNONS

Cecilie Östby och Madeleine Gustafsson deckardebuterar på Storytel i maj. Foto: Rosie Alm/Maria Lindberg

Cecilie Östby och Madeleine Gustafsson kom etta och tvåa i Storytels krimtävling

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

År 2019 efterlyste Storytel nya krimförfattare genom att utlysa en skrivartävling. Nu släpps spänningsromanerna Borta imorgon av Cecilie Östby och Mord på slottet av Madeleine Gustafsson.

Med bara 20 minuter kvar till deadline skickade journalisten Cecilie Östby in sitt bidrag – och vann. Den 11 maj släpps Borta imorgon, inläst av Frida Hallberg.


ANNONS


Borta imorgon är en skruvad och välskriven historia om äkta makarna Julia och Henry. Han är en framgångsrik affärsman, hon är hustrun som passar upp på honom och hans bekanta för att få affärerna att flyta smidigt. Men den välpolerade tillvaron rasar plötsligt. En morgon vaknar Julia ensam. På golvet ligger en paljettklänning, men själv minns hon ingenting. En oförutsägbar händelsekedja inleds, och alla vägar tycks leda till katastrof.


ANNONS


– När vi först får möta paret är Henry just på väg att skriva ett miljardkontrakt. Men när kontraktet ska firas går det upp för Julia att han inte haft för avsikt att dela framgången med henne, utan med någon annan – yngre – som han inte är skyldig något. Utan att avslöja alltför mycket kan man säga att vi får se vad som händer när Julia undanröjer det som hindrar henne från att skapa det liv som hon drömmer om, säger Cecilie Östby.

Drygt en vecka senare, den 20 maj, släpps Mord på slottet av debuterande Madeleine Gustafsson, som kom tvåa i krimtävlingen. Ljudboken är inläst av Katarina Ewerlöf och är den första delen i en planerad serie om den osäkra men nyfikna författaren Henny Hoff. 

Henny har blivit utvald till att vara med i ett tv-program där stjärnförfattare umgås i vacker slottsmiljö. Men slottet visar sig vid ankomsten vara fallfärdigt, kollegorna är snobbiga, och en efter en börjar deltagarna råka illa ut. Hon inser snart att någon verkar vilja sätta punkt för gott. Men vem, och varför?

– För att ha en chans att hinna få med ett tävlingsbidrag behövde jag snabbt som attan komma på en bra idé som var både unik och inte för researchkrävande. ”Gräv där du står” är ett klassiskt råd, men fläcken jag stod på var inte så intressant ur ett deckarperspektiv. Därför tittade jag snett framåt: Vad vill jag bli? Jo, författare! Och vad är bättre till en tävling om ”nästa krimstjärna” än att låta den handla om just deckarförfattare? säger Madeleine Gustafsson.

– Spänning är en av våra mest lyssnade och älskade genrer och det är med stolthet och glädje vi nu ger ut de här två berättelserna. Cecilie och Madeleine har skrivit två helt olika historier, vi föll för båda direkt. Under processens gång har de imponerat stort på oss i sitt arbete med att utveckla dem ytterligare till att bli de nagelbitare vi nu kan presentera. Jag tror att kunderna kommer att gilla dem lika mycket som vi gör, säger Annika Seward Jensen, publicistisk chef Storytel Original.

Båda böckerna släpps exklusivt på Storytel.

Fakta: Cecilie Östby

Från: Stockholm
Ålder: 50 år
Karriär: Skrivpedagog och journalist som romandebuterade 2017 med Mistelbarn. Har tidigare gett ut ett stort antal noveller.

Fakta: Madeleine Gustafsson

Från: Uppvuxen i en by utanför Smålandsstenar. Numera bosatt i Alvesta.
Ålder: Fyller 40 år i år
Karriär: Författare, kommunikatör och lektör. Utbildad i medie- och kommunikationsvetenskap. Debuterade med chatt-story-julkalendern När tomten tystnar 2019.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL