ANNONS

Författaren Paula Hawkins ny bok "Ur förtärande eld”
Den 31 augusti släpps författaren Paula Hawkins nya roman ”Ur förtärande eld” i Sverige och resten av världen. Bokförlaget Forum har tagit över författarskapet på den svenska marknaden. Foto: Pressbild/Forum.

Paula Hawkins byter svenskt förlag – från Storytel till Bonniers

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

När Paula Hawkins (Kvinnan på tåget) kommer med en ny bok i höst (Ur förtärande eld) byter hon förlag, från Storytelägda Massolit till Bonnierförlaget Forum.

– Paula Hawkins är ett drömförfattarskap för Forum, vi är oerhört glada att vi är hennes nya svenska hem, säger Adam Dahlin, Förlagschef på Bokförlaget Forum, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Paula Hawkins debuterade 2014 med den psykologiska spänningsromanen Kvinnan på tåget som blev en försäljningssuccé. Boken låg etta på topplistor runt om i världen, sålde i över 11 miljoner exemplar och blev storfilm. Den efterföljande I djupt vatten var även den en framgång (om än inte lika omtalad) och internationell bästsäljare som gick rakt in som nummer ett på New York Times topplista. Dessa böcker gavs ut på Massolit.


ANNONS


Den nya romanen Ur förtärande eld släpps 31 augusti i Sverige, i simultan publicering med flera andra stora marknader som exempelvis Storbritannien och USA. Forum har även tagit över rättigheterna till hennes tidigare böcker och i samband med nya boken släpper förlaget nya utgåvor av Kvinnan på tåget och I djupt vatten.

– Det är en ära att få vara förläggare för Paula Hawkins romaner i Sverige. Kvinnan på tåget var ett fenomen, och Paula Hawkins är en författare som kommer att fortsätta leverera. Hennes nya bok är om möjligt ännu starkare än de två första. Vi ser enormt mycket fram emot att den ska få möta de svenska läsarna, säger förläggaren Amanda Bértolo Alderin i samma pressmeddelande.

Handlingen? När en ung man hittas brutalt mördad på en husbåt i London väcks frågor kring tre kvinnor som kände honom. Stökiga Laura som spenderade natten på båten var den som sist sågs i offrets hem. Carla är hans sorgedrabbade moster, som redan sörjer en annan familjemedlems plötsliga död. Miriam är den nyfikna grannen som uppenbart inte berättar allt hon vet för polisen. Tre kvinnor med olika kopplingar till offret, tre kvinnor som av olika anledningar hyser agg och bär på sorg. Vad är de beredda att göra för att slippa känslan som svider i bröstet, är hämnd det enda sättet att finna ro? Hur länge kan hemligheter ligga och pyra innan de flammar till eld? En enda gnista kan tända en förtärande eld.

Räkna med en massiv marknadsföringskampanj i höst lagom tills skolorna börjat. Även om det inte är någon bok för de yngsta.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Martin Johansson skriver barnböcker med feelgoodkänsla där allt kan hända

Semester och humor är de viktiga beståndsdelarna i barnboken Charlie och Tiger åker till Mallorca, skriven av Martin Johansson och illustrerad av Ted Johansson.

För några år sedan började en berättelse om katterna Charlies och Tigers äventyr att växa fram i huvudet på Martin Johansson. 

– Jag och mitt ex började skoja om hur det skulle vara om våra katter åkte på en egen resa. Klart de ska ner till Mallorca! Plötsligt hade jag en story. Den bygger egentligen på mina egna upplevelser från när jag reste med mina barn när de var yngre. Genom resor får man vara med om saker och skapa minnen, i familjen kan vi prata om våra resor än idag, berättar Martin. 

Det har blivit en del resor genom åren för Martin och hans familj, och nu använder Martin minnen och händelser från de egna resorna som grund till sina barnböcker. På Mallorca var han till exempel med sina tre barn när de var 8, 10 och 12 år gamla, och han har plockat in en del självupplevda upplevelser i den första berättelsen om Charlie och Tiger som tog form för några år sedan.

– Jag brukar ofta skoja om att jag hade en tvåa i svenska, säger Martin. Skämt åsido, jag har en otroligt livlig fantasi. Men det var ett ganska hårt jobb att skriva boken, det tog mig över ett år att bli klar. Det började med att jag pratade in berättelsen på min mobiltelefon.

Martin kontaktade illustratören Ted Johansson som har lång erfarenhet av bildberättande och bland annat tecknar för Bamse. 

– Jag berättade om min idé och vi började tillsammans skissa på karaktärerna. Vi gjorde den första boken tillsammans och han kommer att fortsätta illustrera de kommande delarna.

Charlie och Tiger åker till Mallorca släpptes i tryckt format år 2016, men ges den 15 juni 2021 ut som ljudbok och ebok av Lilla Hoi, ett imprint till Hoi förlag.

En uppföljare om när Charlie och Tiger åker till Afrika är redan klar och planeras att ges ut i slutet av 2021. Under sommaren kommer Martin att skriva på en tredje bok i serien som handlar om när katterna reser till Mars. 

(...) Läs hela artikeln »