Författaren Paula Hawkins ny bok "Ur förtärande eld”
Den 31 augusti släpps författaren Paula Hawkins nya roman ”Ur förtärande eld” i Sverige och resten av världen. Bokförlaget Forum har tagit över författarskapet på den svenska marknaden. Foto: Pressbild/Forum.

Paula Hawkins byter svenskt förlag – från Storytel till Bonniers

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

När Paula Hawkins (Kvinnan på tåget) kommer med en ny bok i höst (Ur förtärande eld) byter hon förlag, från Storytelägda Massolit till Bonnierförlaget Forum.

– Paula Hawkins är ett drömförfattarskap för Forum, vi är oerhört glada att vi är hennes nya svenska hem, säger Adam Dahlin, Förlagschef på Bokförlaget Forum, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Paula Hawkins debuterade 2014 med den psykologiska spänningsromanen Kvinnan på tåget som blev en försäljningssuccé. Boken låg etta på topplistor runt om i världen, sålde i över 11 miljoner exemplar och blev storfilm. Den efterföljande I djupt vatten var även den en framgång (om än inte lika omtalad) och internationell bästsäljare som gick rakt in som nummer ett på New York Times topplista. Dessa böcker gavs ut på Massolit.

Den nya romanen Ur förtärande eld släpps 31 augusti i Sverige, i simultan publicering med flera andra stora marknader som exempelvis Storbritannien och USA. Forum har även tagit över rättigheterna till hennes tidigare böcker och i samband med nya boken släpper förlaget nya utgåvor av Kvinnan på tåget och I djupt vatten.

– Det är en ära att få vara förläggare för Paula Hawkins romaner i Sverige. Kvinnan på tåget var ett fenomen, och Paula Hawkins är en författare som kommer att fortsätta leverera. Hennes nya bok är om möjligt ännu starkare än de två första. Vi ser enormt mycket fram emot att den ska få möta de svenska läsarna, säger förläggaren Amanda Bértolo Alderin i samma pressmeddelande.

Handlingen? När en ung man hittas brutalt mördad på en husbåt i London väcks frågor kring tre kvinnor som kände honom. Stökiga Laura som spenderade natten på båten var den som sist sågs i offrets hem. Carla är hans sorgedrabbade moster, som redan sörjer en annan familjemedlems plötsliga död. Miriam är den nyfikna grannen som uppenbart inte berättar allt hon vet för polisen. Tre kvinnor med olika kopplingar till offret, tre kvinnor som av olika anledningar hyser agg och bär på sorg. Vad är de beredda att göra för att slippa känslan som svider i bröstet, är hämnd det enda sättet att finna ro? Hur länge kan hemligheter ligga och pyra innan de flammar till eld? En enda gnista kan tända en förtärande eld.

ANNONS

Räkna med en massiv marknadsföringskampanj i höst lagom tills skolorna börjat. Även om det inte är någon bok för de yngsta.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.