Paula Hawkins byter svenskt förlag – från Storytel till Bonniers

Författaren Paula Hawkins ny bok "Ur förtärande eld”
Den 31 augusti släpps författaren Paula Hawkins nya roman ”Ur förtärande eld” i Sverige och resten av världen. Bokförlaget Forum har tagit över författarskapet på den svenska marknaden. Foto: Pressbild/Forum.

När Paula Hawkins (Kvinnan på tåget) kommer med en ny bok i höst (Ur förtärande eld) byter hon förlag, från Storytelägda Massolit till Bonnierförlaget Forum.

– Paula Hawkins är ett drömförfattarskap för Forum, vi är oerhört glada att vi är hennes nya svenska hem, säger Adam Dahlin, Förlagschef på Bokförlaget Forum, i ett pressmeddelande.

Paula Hawkins debuterade 2014 med den psykologiska spänningsromanen Kvinnan på tåget som blev en försäljningssuccé. Boken låg etta på topplistor runt om i världen, sålde i över 11 miljoner exemplar och blev storfilm. Den efterföljande I djupt vatten var även den en framgång (om än inte lika omtalad) och internationell bästsäljare som gick rakt in som nummer ett på New York Times topplista. Dessa böcker gavs ut på Massolit.

Den nya romanen Ur förtärande eld släpps 31 augusti i Sverige, i simultan publicering med flera andra stora marknader som exempelvis Storbritannien och USA. Forum har även tagit över rättigheterna till hennes tidigare böcker och i samband med nya boken släpper förlaget nya utgåvor av Kvinnan på tåget och I djupt vatten.

– Det är en ära att få vara förläggare för Paula Hawkins romaner i Sverige. Kvinnan på tåget var ett fenomen, och Paula Hawkins är en författare som kommer att fortsätta leverera. Hennes nya bok är om möjligt ännu starkare än de två första. Vi ser enormt mycket fram emot att den ska få möta de svenska läsarna, säger förläggaren Amanda Bértolo Alderin i samma pressmeddelande.

Handlingen? När en ung man hittas brutalt mördad på en husbåt i London väcks frågor kring tre kvinnor som kände honom. Stökiga Laura som spenderade natten på båten var den som sist sågs i offrets hem. Carla är hans sorgedrabbade moster, som redan sörjer en annan familjemedlems plötsliga död. Miriam är den nyfikna grannen som uppenbart inte berättar allt hon vet för polisen. Tre kvinnor med olika kopplingar till offret, tre kvinnor som av olika anledningar hyser agg och bär på sorg. Vad är de beredda att göra för att slippa känslan som svider i bröstet, är hämnd det enda sättet att finna ro? Hur länge kan hemligheter ligga och pyra innan de flammar till eld? En enda gnista kan tända en förtärande eld.

Räkna med en massiv marknadsföringskampanj i höst lagom tills skolorna börjat. Även om det inte är någon bok för de yngsta.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.