Kodjo Akolor blir programledare för årets digitala Storytel Awards

Kodjo Akolor leder årets upplaga av ljudboksgalan Storytel Awards. Foto: Stina Stjernkvist.

Komikern och programledaren Kodjo Akolor kommer att guida publiken genom den digitala sändningen från ljudboksgalan Storytel Awards där författare och inläsare till årets bästa ljudböcker prisas och hyllas.

Den 29 april är det dags för årets upplaga av Storytel Awards, galan där vinnarna av Sveriges största ljudbokspris koras. Programledaren, komikern och skådespelaren Kodjo Akolor ska leda galan. Han har tidigare varit programledare för tv- och radioprogram som TalangMelodifestivalenP3 GuldMorgonpasset och Musikhjälpen.

– Det ska bli väldigt roligt, och det är ju ett rakt igenom lustfyllt uppdrag. Det här är en tävling där ingen åker ut, ingen blir besviken. Åtminstone ingen som är på plats i studion. Här är alla vinnare, och de prisas för sina fantastiska prestationer. Det är en ära att få leda galan och jag hoppas på att kunna skapa en kväll med värme och lite humor på ett hörn, säger Kodjo Akolor i ett pressmeddelande.

Storytel Awards satsar på att bli ljudbokens folkfest och har vuxit för varje år. Årets publika omröstning slog alla tiders rekord med över 70 000 röster när den stängdes den 28 februari, och därefter har jurygrupperna gått igenom folkets finalister och enats om en vinnande ljudbok i varje kategori. 

Storytel Awards 2021 streamas den 29 april med start kl 16:00 på awards.storytel.com, Bokmässan play och Youtube.

Förutom själva prisutdelningen i de fem kategorierna roman, spänning, fakta, barn och ungdom utlovas gäster på scen och en och annan överraskning. Dessutom delas Synskadades stiftelses hederspris ut till en person, ett företag eller en organisation som gjort något extraordinärt för att främja ljudbokens utveckling och spridning. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL