Försäljning av tryckta böcker ökade 29 % i USA – Gorman sålde 214 000 ex på en vecka

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Försäljningen av tryckta böcker i USA ökade med hela 29 (!) procent första kvartalet 2021 jämfört med samma period förra året. Det är ett resultat av dels ett ras i försäljningen i mars 2020 pga pandemin, dels en ökad försäljning av böcker senare under pandemin som fortsatte efter årsskiftet, skriver Publishers Weekly.
Skönlitterära barnböcker ökade med hela 39,6 procent, och allra bäst av alla titlar under kvartalet sålde Dav Pilkeys tionde Dog Man-bok (411 000 exemplar på bara två veckor), här i Sverige har förlaget hunnit till tredje boken: Hundmannen och de knepiga katternas kupp. En bra start fick även The Hill We Climb (Berget vi bestiger) av Amanda Gorman som var tolva på listan trots att den kom ut den 30 mars. Den sålde 214 000 exemplar första veckan.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL