Försäljning av tryckta böcker ökade 29 % i USA – Gorman sålde 214 000 ex på en vecka

Försäljningen av tryckta böcker i USA ökade med hela 29 (!) procent första kvartalet 2021 jämfört med samma period förra året. Det är ett resultat av dels ett ras i försäljningen i mars 2020 pga pandemin, dels en ökad försäljning av böcker senare under pandemin som fortsatte efter årsskiftet, skriver Publishers Weekly.
Skönlitterära barnböcker ökade med hela 39,6 procent, och allra bäst av alla titlar under kvartalet sålde Dav Pilkeys tionde Dog Man-bok (411 000 exemplar på bara två veckor), här i Sverige har förlaget hunnit till tredje boken: Hundmannen och de knepiga katternas kupp. En bra start fick även The Hill We Climb (Berget vi bestiger) av Amanda Gorman som var tolva på listan trots att den kom ut den 30 mars. Den sålde 214 000 exemplar första veckan.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,