Denna artikel sponsras av författare/förlag

HarperCollins Nordic söker förläggare som älskar utveckling

HarperCollins Nordic
Tre titlar från HarperCollins Nordic som släpps under 2021.

Är du en driven person som brinner för berättelser som känns i hjärtat och attraherar den breda publiken? Värdesätter du att jobba i team mot ett gemensamt mål? Har du relevant erfarenhet och ett etablerat nätverk i mediabranschen? Då kan du vara rätt person för att vara med och utveckla HarperCollins Nordic till en ännu starkare aktör på den nordiska förlagsmarknaden.

Som förläggare på HarperCollins Nordic har du en nyckelroll på förlaget. Du jobbar med både skönlitteratur och sakprosa, och med både svenska och utländska författare. Detta är i nära samarbete med såväl dina nordiska kollegor, som hela HarperCollins-nätverket i världen.

Det redaktionella teamet i Norden är litet och med det kommer ett stort ansvar liksom möjlighet att på riktigt påverka förlagets utgivning. Du jobbar tätt tillsammans med andra avdelningar, som försäljning, produktion och lansering. Du behöver också ha ett eget driv i att hitta och signera nya författare, liksom att utveckla och stärka befintliga författare.

Krav och erfarenhet:

 • Minst 3 års erfarenhet som förläggare eller förläggande redaktör
 • Gediget nätverk i branschen och utanför
 • Genuint intresse av att jobba med kommersiella romaner inom segment som feelgood, romance och spänning
 • Erfarenhet och intresse av att jobba med sakprosa
 • Bevisad erfarenhet av att hitta, bygga och utveckla svenska författarskap – såväl debutanter som etablerade författare
 • Erfarenhet och kompetens att ta varje projekt hela vägen i mål från förhandling och avtalsskrivning, till manusbearbetning och färdig bok redo för lansering
 • Ekonomiskt sinnad och erfarenhet av förlagsekonomi
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Viktigaste förmågor: 

 • Förmåga att entusiasmera författare och kollegor
 • Duktig på att skapa och upprätthålla relationer
 • Förmåga att tänka målgrupp, koncept och kanal vid varje antagning och lansering
 • Förmåga att generera idéer och fånga berättelser på nya sätt
 • Prestigelös och samarbetsvillig
 • Redo att dra upp ärmarna och hugga i där det behövs
 • En god kommunikatör
 • Prestigelös lagspelare

Vi erbjuder:

 • Ett litet förlag i världens näst största förlagsgrupp
 • En redaktion där varje person har stor möjlighet att påverka utgivning och utveckling
 • Ett nordiskt perspektiv varje dag
 • En möjlighet att bidra till HarperCollins Nordics fortsatta utveckling och tillväxt i Norden

Som förläggare krävs att du är självgående och ser till förlaget i sin helhet. Du rapporterar till vår förlagschef. Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Tillträde: Omgående

Skicka ansökan tillsammans med CV och löneanspråk senast den 25 april till: margaretha.wiechel@harpercollins.se

Frågor skickas till: anna-lena.hernvall@harpercollins.se

HarperCollins Nordic är det internationella förlaget i Norden – ett dotterbolag till HarperCollins Publishers. HarperCollins Nordic publicerar över 1100 titlar per år på svenska, norska, danska och finska – under två olika imprints, HarperCollins och Harlequin.

Bland de författare som HarperCollins Nordic ger ut märks utländska prisbelönta författare som Karin Slaughter, Don Winslow, Yrsa Sigurdardóttir och Joyce Carol Oates, samt svenska bästsäljande författare som Emelie Schepp, Maria Borelius, Simon Häggström, Mariette Lindstein, Caroline Eriksson, Jessica Frej, Kristin Kaspersen med flera.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se