ANNONS

Läsveckan i Finland 2021: Tema Läskunnighet – en medborgarfärdighet

Här hemma har vi Läslovet (fd Höstlovet och dessförinnan Potatislovet) och i Finland har man Läsveckan som just nu pågår (5-11 april). Läsveckan är en nationell temavecka om läskunnighet, veckan har som mål att erbjuda fakta och innehåll om läskunnighet och läsning. Temat för år 2021 är ”Läskunnighet – en medborgarfärdighet”. Men till skillnad från i Sverige infaller lässatsningen inte när eleverna är lediga – utan när de går i skolan.
Skolor, bibliotek och andra aktörer kan delta i Läsveckan med att sprida material, delta i diskussioner på sociala medier, lyfta fram läskunnighet ur egen synvinkel samt ordna evenemang, jippon och författarbesök. Läs mer om Läsveckan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL