5 bra böcker för nyfikna läsare – boktips av Ulrica Norberg

Författaren och föreläsaren Ulrica Norberg. Foto: Caroline Andersson. Bild till vänster: Istock.

Ulrica Norberg har nyligen kommit med boken Nyfiken. Här tipsar hon om några andra böcker som väcker nyfikenhet på olika sätt.

I boken Nyfiken – väck ditt inre geni skriver Ulrica Norberg om hur nyfikenhet förbättrat hennes liv. Det är en förmåga som kan odlas, kultiveras, stärkas och tränas för att öka vår kreativitet och innovation, vilket i sin tur kan leda till att vi mår bättre och får tid för återhämtning.

– När jag förstod min nyfikenhet bättre och hur jag kunde använda den på olika sätt, blev det betydligt lättare för mig att komma till klarhet i vad jag behövde för att må bättre, ha roligare och jobba smartare och acceptera mig själv. Min förhoppning är att du läser något som gäckar dig eller som bidrar till att du förädlar din unika röst, din egen förundran över tingens beskaffenhet. Kanske blir din nyfikenhet den främsta tillgången i ditt liv framöver, säger Ulrica Norberg i ett pressmeddelande.

Ulrica Norberg är författare, journalist och filmvetare som länge arbetat med friskvård och hälsa. Hon är en uppskattad föreläsare, andningscoach, yoga- och meditationslärare som har utbildat hundratals yogalärare runtom i världen. Hon har tidigare skrivit flera böcker, bland annat Andas : Livet händer mellan två andetag och Nomad : den läkande kraften i att vandra och bli ett med naturen.

Här är några av hennes boktips på tema nyfikenhet:

1. Alkemisten av Paulo Coelho 

Denna bok är en resa, ett äventyr, en inbjudan och ett världsallt. I ett. En bok jag återvänder till emellanåt för jag upptäcker alltid nya detaljer i boken när jag läser den. Jag blir inte mätt. Och varje gång jag läser den väcker den nya frågor. Frågor som jag alltid kan använda mig av för att komma vidare. 

Alkemisten

Alkemisten

  • Förlag: Bazar Förlag
  • Format: Pocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-09-09
  • ISBN: 9789170285752

2. Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams

När jag läste denna bok för första gången kunde jag inte lägga den ifrån mig. Alla fantastiska karaktärer, alla intergalaktiska icke linjära miljöer, att den är så intressant. Den väcker nya tankegångar om hur och vad som påverkar oss i våra beslut. En underbart galen bok.

3. The Flight of the Eagle av Krishnamurti

En magisk bok skriven av en fascinerande man om frihet, rädsla, det oupptäckta och om mänsklighet. Han ställer djupa filosofiska frågor som om en människa kan förändras, varför fred är svårt och om mänsklig potential. Att läsa Krishnamurti inger en inre nyfikenhet till personlig reflektion. 

Köp på Bokus >>

Köp på Adlibris >>

4. Tänk om … : seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor av Randall Munroe

Jag uppskattar verkligen frågor, och Randall Moore är en författare som stillar vetandelustens hunger med reflektion, forskning och utforskande. Som vetenskapsnörd hamnar jag i förundran över det mänskliga samt det väcker en skapandelust i mig. Varje läsning.

5. Jag och mina mikrober : en storslagen berättelse om våra minsta medhjälpare av Ed Young

Jag uppskattar nördar oerhört mycket. Speciellt snillen med humor. Ed Young tar med oss läsare på ett fantastiskt äventyr in i kroppens mindre beståndsdelar och får mig att verkligen se hur allt hänger ihop. Från bakterier till kommunikation mellan arter och människor. Denna bok ÄR inspiration. 

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL