Världsboknatten firar tio år med författaren Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro är en av dem som firar årets Världsboknatt. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Världsboknatten firar sitt tioårsjubileum den 23 april, med en strömmad sändning som leds av komikern och författaren Sandi Toksvig. Hon får besök av bland andra Nobelpristagaren i litteratur, Kazuo Isihiguro, skriver Sky News.

Strömningen sker i samarbete med The British Library, och årets tema är ”Böcker som får dig att le”, med anledning av det senaste årets kris.

– I år är det kampanjens tioårsjubileum och det känns viktigare än någonsin att fira läsandets kraft att inspirera, underhålla och utmana. Vi kan alla behöva komma undan verkligheten lite och därför är årets tema så perfekt, säger Toksvig.

I år har välgörenhetsorganisationen bakom initiativet, The Reading Agency, gjort en novellsamling med författare som Mark Watson, Jenny Eclair, Richard Madeley och Helen Lederer. 3 000 exemplar av boken ska delas ut och den kan också laddas hem gratis på Världsboknatten.

Kampanjen Världsboknatten startade i Storbritannien och hålls samma dag som Världsbokdagen, som instiftades av Unesco, för att uppmärksamma boken och upphovsrätten.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,