Kazuo Ishiguro är en av dem som firar årets Världsboknatt. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Världsboknatten firar tio år med författaren Kazuo Ishiguro

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Världsboknatten firar sitt tioårsjubileum den 23 april, med en strömmad sändning som leds av komikern och författaren Sandi Toksvig. Hon får besök av bland andra Nobelpristagaren i litteratur, Kazuo Isihiguro, skriver Sky News.

Strömningen sker i samarbete med The British Library, och årets tema är ”Böcker som får dig att le”, med anledning av det senaste årets kris.

– I år är det kampanjens tioårsjubileum och det känns viktigare än någonsin att fira läsandets kraft att inspirera, underhålla och utmana. Vi kan alla behöva komma undan verkligheten lite och därför är årets tema så perfekt, säger Toksvig.

I år har välgörenhetsorganisationen bakom initiativet, The Reading Agency, gjort en novellsamling med författare som Mark Watson, Jenny Eclair, Richard Madeley och Helen Lederer. 3 000 exemplar av boken ska delas ut och den kan också laddas hem gratis på Världsboknatten.

Kampanjen Världsboknatten startade i Storbritannien och hålls samma dag som Världsbokdagen, som instiftades av Unesco, för att uppmärksamma boken och upphovsrätten.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL