Stjärnan Page lämnar Netflix-succén Bridgerton – inte med i säsong 2

Regé-Jean Page och Phoebe Dynevor i första säsongen av "Bridgerton". Arkivbild: LIAM DANIEL/NETFLIX.

Skådespelaren Regé-Jean Page ska inte vara med i nästa säsong av Netflix kostymdrama ”Bridgerton”, meddelar seriens skapare.

Brittiske Page spelade en av huvudrollerna i den första säsongen, men när berättelsen fortsätter blir det utan honom. I böckerna som serien Bridgerton bygger på står nämligen hans rollfigur Simon Basset inte längre i händelsernas centrum.

”Kära läsare, medan alla ögon riktas mot lord Anthony Bridgertons sökande efter en vicomtesse tar vi farväl av Regé-Jean Page som så triumferande spelade hertigen av Hastings”, lyder ett meddelande på seriens Twitter-konto.

Sedan premiären i julas har ”Bridgerton” gjort succé på Netflix. Enligt tv-jättens egna siffror har serien setts av över 82 miljoner hushåll och den sägs vara Netflix mest sedda originalserie genom tiderna.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.