ANNONS

Eböcker och ljudböcker ökar kraftigt i Finland

Försäljningen av tryckta böcker ökade med 2 procent i Finland under 2020 (jämfört med 2019), enligt siffror som Publishing Perspectives fått. Totalt ökade bokförsäljningen dock med 12 procent tack vare en fördubblad försäljning av ljudböcker (som nu utgör nästan en femtedel av marknaden för allmänlitteratur) och en ökning för eböcker (som visserligen utgör en mindre del av marknaden) med hela 84 procent. Precis som i Sverige är det prenumerationstjänsterna som driver utvecklingen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL