Appen Bläddra från KB gör eböcker tillgängliga på minoritetsspråk

Kungliga biblioteket (KB) utvecklar just nu Bläddra, en digital bibliotekstjänst som lyfter fram litteratur på nationella minoritetsspråk. Tack vare projektet kan böcker på samiska och romani chib – som tidigare inte funnits i elektronisk form – bli fritt tillgängliga. Det långsiktiga målet är att tjänsten även ska omfatta material på finska, meänkieli och jiddisch.
I och med Bläddra har KB kunnat stödja förlagen med att ge ut vissa redan utgivna böcker som e-böcker. Målet är att appen ska innehålla 25 titlar på romani chib och 25 titlar på samiska när den släpps – böcker som då för första gången går att läsa i epub-format. Läs mer om projektet.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL