Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist ger ut tre böcker på HarperCollins Nordic

Författarduon Alexandra Appelqvist och Benjamin Andrée. Foto: Linus Hallsenius

HarperCollins Nordic skriver treboksavtal med författarduon Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist. Första deckaren släpps hösten 2021.

Den nya författarduon Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist släpper sin första gemensamma bok Helix hösten 2021. Det är starten på en deckarserie som utspelar sig bland de filmiska vyerna i Hagastaden i Stockholm: Norra Tornen, Nya Karolinska och de maffiga historiska monumenten i Hagaparken.

Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist lärde känna varandra vintern 2019, då de flyttade in vägg-i-vägg i samma bostadshus i den nybyggda stadsdelen Hagastaden. Under otaliga hundpromenader föddes en djup vänskap och idén till det gemensamma skrivprojektet tog form. 

– För fyra månader sedan hade vi inte ens börjat skriva Helix och idag har vi ett treboksavtal med ett av världens största förlag och Nordin Agency som litterär agent. Det är en svindlande känsla. Det kändes helt rätt med HarperCollins redan i första mötet då deras vilja att satsa långsiktigt och på hela Adrian Lind-serien i kombination med deras starka internationella närvaro var en perfekt match för oss, säger Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist i ett pressmeddelande. 

Serien är inspirerad av Agatha Christies mest kända kriminalromaner, men handlingen är flyttad till samtida Stockholm.

– När manuset till Helix damp ner i inboxen hos oss kände vi direkt att det här kommer bli stort. Idén till deckarserien är klockren. Och när vi sedan träffade Alexandra och Benjamin och det var tydligt hur samspelta, drivna och kreativa de är tillsammans fanns det ingen tvekan hos oss. Vi ser enormt mycket fram emot att, i samarbete med Nordin Agency, bygga det här författarskapet under en lång tid framöver, säger Johanna Rydergren, förläggare på HarperCollins Nordic.

Om Alexandra Appelqvist

Alexandra debuterade framgångsrikt 2017 som egenutgivare till feelgoodsuccén Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott. Den gavs kort därefter ut av Månpocket/Bonnierförlagen och som ljudbok via Word Audio Publishing. Hösten 2020 släpptes uppföljaren Konsten att svepa det halvfulla glaset. Alexandra har drivit en podcast i direktproduktion för Acast och håller föreläsningar om resan från egenutgivning till bokkontrakt.

Om Benjamin Andrée

Benjamin är journalist, PR-konsult och innehållsproducent med lång erfarenhet av utveckling och produktion av event, tv-program/serier och podcasts. Benjamin har i flera år jobbat som nöjesreporter på Aftonbladet och han har fram till helt nyligen jobbat som pressansvarig projektledare på Viaplay med ansvar för internationella inköp/serier. Han har dessutom producerat en lång rad podcasts, bland annat den egna podcasten Kändispodden.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.