Författarduon Alexandra Appelqvist och Benjamin Andrée. Foto: Linus Hallsenius

Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist ger ut tre böcker på HarperCollins Nordic

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

HarperCollins Nordic skriver treboksavtal med författarduon Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist. Första deckaren släpps hösten 2021.

Den nya författarduon Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist släpper sin första gemensamma bok Helix hösten 2021. Det är starten på en deckarserie som utspelar sig bland de filmiska vyerna i Hagastaden i Stockholm: Norra Tornen, Nya Karolinska och de maffiga historiska monumenten i Hagaparken.


ANNONS


Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist lärde känna varandra vintern 2019, då de flyttade in vägg-i-vägg i samma bostadshus i den nybyggda stadsdelen Hagastaden. Under otaliga hundpromenader föddes en djup vänskap och idén till det gemensamma skrivprojektet tog form. 

– För fyra månader sedan hade vi inte ens börjat skriva Helix och idag har vi ett treboksavtal med ett av världens största förlag och Nordin Agency som litterär agent. Det är en svindlande känsla. Det kändes helt rätt med HarperCollins redan i första mötet då deras vilja att satsa långsiktigt och på hela Adrian Lind-serien i kombination med deras starka internationella närvaro var en perfekt match för oss, säger Benjamin Andrée och Alexandra Appelqvist i ett pressmeddelande. 

ANNONS

Serien är inspirerad av Agatha Christies mest kända kriminalromaner, men handlingen är flyttad till samtida Stockholm.

– När manuset till Helix damp ner i inboxen hos oss kände vi direkt att det här kommer bli stort. Idén till deckarserien är klockren. Och när vi sedan träffade Alexandra och Benjamin och det var tydligt hur samspelta, drivna och kreativa de är tillsammans fanns det ingen tvekan hos oss. Vi ser enormt mycket fram emot att, i samarbete med Nordin Agency, bygga det här författarskapet under en lång tid framöver, säger Johanna Rydergren, förläggare på HarperCollins Nordic.

Om Alexandra Appelqvist

Alexandra debuterade framgångsrikt 2017 som egenutgivare till feelgoodsuccén Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott. Den gavs kort därefter ut av Månpocket/Bonnierförlagen och som ljudbok via Word Audio Publishing. Hösten 2020 släpptes uppföljaren Konsten att svepa det halvfulla glaset. Alexandra har drivit en podcast i direktproduktion för Acast och håller föreläsningar om resan från egenutgivning till bokkontrakt.

Om Benjamin Andrée

Benjamin är journalist, PR-konsult och innehållsproducent med lång erfarenhet av utveckling och produktion av event, tv-program/serier och podcasts. Benjamin har i flera år jobbat som nöjesreporter på Aftonbladet och han har fram till helt nyligen jobbat som pressansvarig projektledare på Viaplay med ansvar för internationella inköp/serier. Han har dessutom producerat en lång rad podcasts, bland annat den egna podcasten Kändispodden.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL