Bookbeat släpper tyska succéboken Kängurukrönikorna exklusivt i Sverige

bookbeat kängurukrönikorna
Roligast i Tyskland - släpps nu exklusivt på Bookbeat i Sverige. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Bookbeat har tidigare meddelat att de satsar på egen utgivning i flera länder. En av Tysklands mest populära böcker, Kängurukrönikorna släpps nu exklusivt hos Bookbeat på svenska.

Kängurukrönikorna har fått en stor del av Tysklands befolkning att skratta. Berättelsen börjar med att en känguru ringer på hos komikern och författaren Marc-Uwe Kling. Samtalet mellan kängurun och författaren har underhållit miljoner lyssnare i Tyskland, och nu ska även svenska lyssnare få skratta gott. Uppläsare på svenska är Anton Körberg, som tolkar rollerna både som känguru och Marc-Uwe.

– Det här är ”hipster-humor” på högsta nivå – både smart och roligt, säger Victoria Vatanskaja, Head of Rights and Production på Bookbeat.

Enligt Bookbeat har ”Kängurukrönikorna” hemma i Tyskland blivit ett fenomen som följs av miljoner människor. Bara ljudboksversionen har sålts i över en miljon exemplar och de två övriga delarna i serien har också blivit enorma framgångar. ”Kängurukrönikorna” har dessutom blivit film och går även som serie i Tysklands största veckotidning, Die Zeit.

– Det är omöjligt att inte dras med och skratta med de här böckerna! Det tror jag vi behöver lite extra i dessa pandemitider, säger Victoria Vatanskaja.

Är detta den första exklusiva titeln på svenska Bookbeat, om man bortser från förhandssläpp av vissa titlar?
– Vi har släppt olika titlar exklusivt tidigare men då har det främst varit experiment. Exempelvis dokumentärer från olika nyhetssidor där vi vid ett tillfälle släppte två versioner, en med en mänsklig inläsare och en med en syntetisk röst för att testa påverkan på genomlyssning och snittbetyg. Men sett till större kommersiella titlar som vi producerar själv är det här nog den första på svenska marknaden, säger Victoria Vatanskaja.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL