ANNONS

Bookbeat släpper tyska succéboken Kängurukrönikorna exklusivt i Sverige

bookbeat kängurukrönikorna
Roligast i Tyskland - släpps nu exklusivt på Bookbeat i Sverige. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Bookbeat har tidigare meddelat att de satsar på egen utgivning i flera länder. En av Tysklands mest populära böcker, Kängurukrönikorna släpps nu exklusivt hos Bookbeat på svenska.

Kängurukrönikorna har fått en stor del av Tysklands befolkning att skratta. Berättelsen börjar med att en känguru ringer på hos komikern och författaren Marc-Uwe Kling. Samtalet mellan kängurun och författaren har underhållit miljoner lyssnare i Tyskland, och nu ska även svenska lyssnare få skratta gott. Uppläsare på svenska är Anton Körberg, som tolkar rollerna både som känguru och Marc-Uwe.

– Det här är ”hipster-humor” på högsta nivå – både smart och roligt, säger Victoria Vatanskaja, Head of Rights and Production på Bookbeat.

Enligt Bookbeat har ”Kängurukrönikorna” hemma i Tyskland blivit ett fenomen som följs av miljoner människor. Bara ljudboksversionen har sålts i över en miljon exemplar och de två övriga delarna i serien har också blivit enorma framgångar. ”Kängurukrönikorna” har dessutom blivit film och går även som serie i Tysklands största veckotidning, Die Zeit.

– Det är omöjligt att inte dras med och skratta med de här böckerna! Det tror jag vi behöver lite extra i dessa pandemitider, säger Victoria Vatanskaja.

Är detta den första exklusiva titeln på svenska Bookbeat, om man bortser från förhandssläpp av vissa titlar?
– Vi har släppt olika titlar exklusivt tidigare men då har det främst varit experiment. Exempelvis dokumentärer från olika nyhetssidor där vi vid ett tillfälle släppte två versioner, en med en mänsklig inläsare och en med en syntetisk röst för att testa påverkan på genomlyssning och snittbetyg. Men sett till större kommersiella titlar som vi producerar själv är det här nog den första på svenska marknaden, säger Victoria Vatanskaja.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL