Eva Frejemon debuterar med roman om kvinnlig kapitulation inför livet

Eva Frejemon. Foto: Privat

Att vara uppvuxen på 1960-talet i ett snörikt Norrbotten innebar att det inte alls var självklart att bli författare, var det ens ett yrke? Istället blev det studier, arbete som städare, dagmamma och lärare. Barn föddes under tiden jag sprang mellan tvätthögar och dammtussar. Livet trängde sig emellan, år passerade, relationer gick sönder och det var då jag insåg att många av de viktigaste budskapen i ett samtal blev de enklaste att bortse från. Vi gömmer så mycket osagt mellan raderna när vi försöker prata med varandra. Som hemlängtan till exempel, men hur vet människan var hennes ursprung egentligen vilar och hur mycket det påverkar oss?

Idag bor jag på en lantgård strax utanför Göteborg där jag delar skrivande livet med några gutefår, höns och ankor, fördjupar mig i litterär gestaltning vid Lunds universitet och driver FörfattarFarmen. Och det händer att jag saknar snörika vintrar.

Allt är bara bra

Allt är bara bra

Allt är bara bra är en naken berättelse om sorg, alkohol och den misär som uppstår i livet efter döden. Mat ska på bordet varje dag och hus, likväl som barn, ska hållas hela och rena. Mitt i alla krav på att allt måste fungera som vanligt och livet förväntas varabara bra tappar småbarnsmamman Mia bort sig själv i kampen för eget utrymme. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL