Paul McCartney ger ut sina memoarer i höst. Arkivbild: Rob Grabowski/AP/TT.

Paul McCartney skriver självbiografi

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det kanske känns som om Paul McCartney redan borde ha skrivit sina memoarer flera gånger om, men faktum är att han nu gör det för första gången.

Har du alltid saknat att få höra berättelsen om Paul McCartneys liv med hans egna ord? Grattis – i höst kommer ex-Beatlens självbiografi ”The lyrics: 1956 to the present”, skriver Billboard.

I boken berättar McCartney om sitt liv, från tonåren och den tidiga vänskapen med John Lennon, Beatleskarriären och livet som soloartist efter gruppens upplösning. Berättelsen är uppbyggd kring 154 av hans låtar och boken redigeras av den brittiske poeten och Pulitzerpris-vinnaren Paul Muldoon, som också står för förordet.

”Jag har fått frågan om att skriva min självbiografi, men timingen har aldrig varit rätt. Det enda jag har kunnat göra, hemma och på turné, har varit att skriva låtar. När andra uppnår en särskild ålder går de tillbaka till sina dagböcker, men jag har inga sådana anteckningar. Men jag har mina låtar, hundratals av dem, och de har samma syfte. De spänner över hela mitt liv”, säger McCartney i ett uttalande.

Boken blir även den första renodlade självbiografin som skrivits av någon av Beatles-medlemmarna.

The lyrics: 1956 to the present ges ut den 2 november.

Text: Sara Haldert/TT

Boktuggs fotnot: Paul McCartney har redan debuterat som barnboksförfattare med boken Hey Grandude som släpptes på svenska 2019 med titeln Hörru, Popfarfar!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL