Galan Årets Selma blir ett digitalt författarmaraton

Happy Jankell är en av de medverkande författarna på galan Årets Selma 2021 på Selmastories Instagram. Foto: Paulina Torbjörnsen

Flera stora författarnamn deltar i den feministiska galan Årets Selma på Internationella kvinnodagen den 8 mars 2021. I år tar eventet plats på Instagram. 

Selmastories, Bonnierförlagens sociala kanal, arrangerar för fjärde året i rad den feministiska galan Årets Selma. I år är galan helt digital och firandet kommer att pågå i åtta timmar. 

På kvinnodagen den 8 mars 2021 klockan tolv drar eventet igång på Selmastories Instagram. Upplägget är ett författarmaraton med ett nytt samtal varje halvtimme. I dessa presenteras böcker ur en rad olika genrer och bokdiskussionerna varvas med uppläsningar av författarna själva. De medverkande har alla skrivit om ämnen som berör feminism och jämställdhet. 

Selmastories Johanna Stenius och Bonnierförlagens Marie Lok Björk leder samtalen.

Medverkande författare är: Caitlin Moran, Aase Berg, Brit Bennett, Elin Cullhed, Sofi Oksanen, Siduri Poli, Karin Carlsson, Lina Thomsgård, Happy Jankell, Hedvig Söderlund, Johanna Wester, Melody Farshin, Nioosha Shams, Lovette Jallow och Anna Ardin.

– Vi ser fram emot att kunna bjuda våra läsare på samtal av en lång rad författare inom olika genrer och tror att bredden kommer att tilltala många. Det ska bli ett 8 mars-firande som man kommer minnas trots rådande omständigheter och vi är glada över möjligheten att göra något helt nytt, säger Johanna Stenius i ett pressmeddelande.

Under galan tillkännages även vinnarna av Årets Selma. Priset går till en person eller organisation som gjort ett positivt avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått. I år delas priset ut i två kategorier: Årets Selma och Årets röst.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.